Annonce
Læserbrev

Læserbrev: EU-valgets vindere og tabere

Annonce

Når man følger de forskellige partiers ageren efter et valgs afslutning, er der en gennemgående tendens. Det gælder alle partier. Alt, hvad der kan findes af fjer til at pryde egen profil, bliver brugt. Alt det negative er ifølge taberne andres skyld.

Der var nærmest euforisk stemning i Venstre-lejren, da det lykkedes at snuppe deres fjerde mandat fra socialdemokraterne. Sådan så det ud, vurderet ud fra de første meningsmålinger. Den reelle forklaring var vel, at Venstre fik sine tre nye mandater fra Dansk Folkeparti, som gik fra fire til et mandat i parlamentet. Lars Løkke var naturligvis ovenud tilfreds, hvilket han naturlig også har grund til. Til lykke med det. Han kunne nu godt have udvist lidt mere realisme ved at erkende, at den egentlige årsag til den store succes ligger hos Søren Gade, som fik 201.626 personlige stemmer.

Dansk Folkepartis katastrofevalg skal ses på baggrund af seneste valg, hvor Morten Messerschmidt havde et kanonvalg og fik vel flere stemmer, end partiet fortjente. Der er egentlig megen logik i, at et parti, som er erklæret modstander af EU, ikke bør være særlig stærkt repræsenteret Europa-Parlamentet. Så kan Pia Kjærsgaard nok så meget mene, at det var ”klimatossernes” skyld. Hun har sikkert ment det, men hun er smart nok til at udnævne ordet til en spøg. Klimatosser vil med garanti ende i kategori med Glistrups ”papirnussere” og Hendes Majestæts ”dumsmarte bemærkninger.” Altså som et bidrag til sprogfornyelsen.

Liberal Alliances leder Anders Samuelsen langer voldsomt ud efter Kristian Thulesen Dahl, som han beskylder for at have dræbt den liberale borgerlige politik i Danmark. Og sådan kunne man jo fortsætte i en lind strøm.

Det ville klæde mange politikere at udvise lidt mere situationsfornemmelse og lytte til vælgerne og prøve at fange, hvad der optager den almindelige dansker. Det er nemlig dem, som afgør, hvilket facit et valg får, og hvordan sol og vind bliver fordelt blandt politikerne. Husk så lige! Til det næste valg kan stemmerne falde ud med et helt andet slutresultat.

Valg. Tegning: Jens Nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye tal: Fortsat højt smittetryk i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce