Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Europa-Parlamentsvalget handler også om østjyske arbejdspladser

Danmark står over for et af de vigtigste Europa-Parlamentsvalg i mange år. Et valg, der handler om virksomhedernes muligheder, østjyske arbejdspladser og vores fælles velfærd.

Når danskerne søndag 26. maj skal stemme til Europa-Parlamentsvalget, skal de vælge de politikere, der skal være med til at sætte retningen for EU's politik i de kommende fem år. Det er et vigtigt valg, fordi det handler om grundlaget for vores velfærd og virksomhedernes muligheder for at bidrage til den sammen med deres medarbejdere. Og det i en tid præget af international usikkerhed.

I det regionale industripolitiske udvalg, RIPU Østjylland, hvor vi repræsenterer henholdsvis østjyske arbejdsgivere fra Dansk Industri og østjyske lønmodtagere fra Dansk Metal, følger vi nøje med i valgkampen op til Europa-Parlamentsvalget. For det er helt afgørende for virksomhederne og deres medarbejdere, at vores kommende parlamentarikere prioriterer internationalt samarbejde og samhandel i Europa og globalt.

Det europæiske samarbejde er en væsentlig del af forklaringen på, at Danmark er så godt et land at leve og være virksomhed i. EU’s indre marked har gjort det muligt at få østjyske varer på hylderne rundt om i Europa. Samlet set går mere end to tredjedel af dansk eksport til landene i det indre marked, og hele 22 procent af beskæftigelsen i Region Midtjylland er knyttet til den eksport.

På trods af de gode tider i dansk økonomi står vi som en lille åben økonomi over for de samme store udfordringer som resten af Europa. Udfordringer, der blandt andet tæller internationale handelskrige, klimaforandringer og en hastig digital udvikling.

I RIPU Østjylland er det vores klare holdning, at tiden ikke er til splittelse og protektionisme. I stedet bør det være åbenlyst for enhver politiker, der ønsker at blive valgt til Europa-Parlamentet, at Danmark ikke kan løse de udfordringer, vi står over, for alene. Det må og skal vi gøre sammen med vores naboer i EU, og virksomhederne skal tænkes ind som en del af løsningen. Det kan eksempelvis være inden for fremstillingsindustri, fødevarer og service, hvor mange østjyske virksomheder står stærkt. På den måde kan vi nemlig både være med til at løse udfordringerne, samtidig med at vi skaber nye markedsmuligheder for vores virksomheder, der kan veksles til flere job i Østjylland.

EU har et velegnet værktøj, der kan få det til at ske; nemlig det indre marked. Det gør det nemt at eksportere danske varer og teknologier til andre EU-lande og dermed sikre tusindvis af danske arbejdspladser. Derfor er et stærkt indre marked, hvor vi kan handle frit med hinanden, en forudsætning for, at vi kan løse en stor del af de udfordringer, vi står over for.

Når danske virksomheder klarer sig godt, spreder det sig som ringe i vandet til resten af samfundet. Det skaber vækst, arbejdspladser og ikke mindst skattekroner til kommunekasserne og statskassen. Her spiller Danmarks EU-medlemskab og det indre markeds fordele for danske virksomheder, en helt central rolle. Det anbefaler vi de østjyske vælgere at tænke på, når de sætter deres kryds den 26. maj.

Annonce
euvirksomheder valgstemmeeuropaparlementparlementsvalget nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce