Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Få nu tilført nok midler til at drive det specialiserede socialområde på en ansvarlig måde

Annonce

Jeg kunne mandag i Stiften læse flere artikler om, hvordan ansatte på regionens bosteder føler sig udsatte og lever et liv med vold og trusler.

Jeg kunne godt have tænkt mig, at man også lige vendte perspektivet til at undersøge, hvorfor borgerne på bostederne er udadreagerende.

Afspecialisering og nedskæringer på borgernært personale har været dagsordnen, siden amterne blev nedlagt. Borgere, der ikke bliver mødt på deres behov - og som har svært ved at forudse, hvad deres handlinger medfører som følge af deres handicaps natur - de politianmeldes nu på opfordring af netop den myndighed, der skulle sikre disse borgere et godt og værdigt liv.

Fy for pokker.

I disse budgetlægningstider burde man fokusere på at dirigere flere penge til handicapområdet og efteruddanne personalet, så de kan varetage de opgaver, borgerne fordrer. At politianmelde et menneske, som ikke kan forudse konsekvenserne af sine handlinger, er lavt og usselt.

Men straf og død har jo i flere år været samfundets svar på de udfordringer, det selv har skabt med sin skattelettelsespolitik, hvor pengene er gået til dem, der har i forvejen, ved at tage fra dem, vi burde passe på og værne om.

Hvis der nu var nok personale på bostederne, ville der ikke være så mange borgere, der udvikler misbrugsproblemer, mens de bor der. Borgerne bør ikke være ladt så meget alene, men derimod blive beskæftiget og talt med.

Alt bider sig selv i halen her, men nu går det desværre ud over både de ansatte, der gør det bedste, de kan, med de få midler de har, og borgerne, som lider og reagerer uhensigtsmæssigt som følge deraf.

Få nu tilført nok midler til at drive det specialiserede socialområde på en ansvarlig måde.

Marianne Banner. Arkivfoto: Karsten Bjørno
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Mindeord: Poul Hartvig Andersen

Debat

Festugen er ikke et must

Aarhus

Her er de seneste tal: Smittetrykket stiger igen i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Annonce