Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Få nu tilført nok midler til at drive det specialiserede socialområde på en ansvarlig måde

Jeg kunne mandag i Stiften læse flere artikler om, hvordan ansatte på regionens bosteder føler sig udsatte og lever et liv med vold og trusler.

Jeg kunne godt have tænkt mig, at man også lige vendte perspektivet til at undersøge, hvorfor borgerne på bostederne er udadreagerende.

Afspecialisering og nedskæringer på borgernært personale har været dagsordnen, siden amterne blev nedlagt. Borgere, der ikke bliver mødt på deres behov - og som har svært ved at forudse, hvad deres handlinger medfører som følge af deres handicaps natur - de politianmeldes nu på opfordring af netop den myndighed, der skulle sikre disse borgere et godt og værdigt liv.

Fy for pokker.

I disse budgetlægningstider burde man fokusere på at dirigere flere penge til handicapområdet og efteruddanne personalet, så de kan varetage de opgaver, borgerne fordrer. At politianmelde et menneske, som ikke kan forudse konsekvenserne af sine handlinger, er lavt og usselt.

Men straf og død har jo i flere år været samfundets svar på de udfordringer, det selv har skabt med sin skattelettelsespolitik, hvor pengene er gået til dem, der har i forvejen, ved at tage fra dem, vi burde passe på og værne om.

Hvis der nu var nok personale på bostederne, ville der ikke være så mange borgere, der udvikler misbrugsproblemer, mens de bor der. Borgerne bør ikke være ladt så meget alene, men derimod blive beskæftiget og talt med.

Alt bider sig selv i halen her, men nu går det desværre ud over både de ansatte, der gør det bedste, de kan, med de få midler de har, og borgerne, som lider og reagerer uhensigtsmæssigt som følge deraf.

Få nu tilført nok midler til at drive det specialiserede socialområde på en ansvarlig måde.

Annonce
Marianne Banner. Arkivfoto: Karsten Bjørno
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Endnu en mor tiltalt i sag om sex-overgreb: Datter blev bedøvet og udsat for groft seksuelt misbrug

Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];