Annonce
Debat

Læserbrev: Fantasiløse besparelser på uddannelser eller udvikling og viden?

Iben Sønderup, folketingskandidat for Socialdemokratiet i Randers, opstillet i Østjylland. Pressefoto

Jeg skal lige love for, at mit seneste læserbrev om regeringens besparelser på uddannelserne kunne få Venstres politiske ordfører op af stolen. Med et righoldigt ordvalg og en fantasifuld overskrift i Århus Stiftstidende 17. juni skyder Britt Bager (V) med spredehagl mod Socialdemokratiet, idet hun behændigt undlader at forholde sig til problemets kerne: Regeringens årlige toprocents-besparelser på erhvervsskoler, gymnasier og universiteter. Sagen er den, at den helt store udfordring for uddannelserne er regeringens årlige besparelser, som nu har kørt i flere år. For hvert år strammes skruen mere og mere, og vi, der står med eleverne og de studerende til daglig, mærker det hver eneste dag. Venstre har fremskrevet nedskæringerne frem til 2021, og hvis det bliver gennemført, er det simpelthen ødelæggende for uddannelserne og de unges fremtid.

Socialdemokratiet vil annullere disse besparelser. Derfor er der et klart uddannelsesvalg: Vil man have fortsatte besparelser på erhvervsskoler, gymnasier og universiteter med Venstre? Eller vil man, med Socialdemokratiet ved roret, droppe besparelserne? For mig som socialdemokratisk folketingskandidat er svaret enkelt: Uddannelse og viden er Danmarks råstof. Derfor skal vi selvfølgelig ikke fortsat spare på det, men tværtimod bruge vores ressourcer på at udvikle det. Uddannelse er Danmarks "guld".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce