Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Fattig indsats mod børnefattigdom

Børnefattigdommen i Aarhus vokser – hvad gør kommunen? Enhedslisten har spurgt rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse Kristian Würtz, og svarene er desværre – fattige.

Bortset fra fripladser i kommunale institutioner og tilskud til efterskoleophold overlades hjælpen til private foreningers velgørenhed i form af julehjælp og sommerlejre.

Kommunens egen indsats handler udelukkende om at få forældrene i arbejde. De forældre, det ikke lykkedes at få i job, forbliver fattige sammen med deres børn.

Rådmanden svarer ikke på, hvor mange forældre det rent faktisk er lykkedes at få i job. Eller hvilke muligheder der er for at få job, vi må antage at en del af de fattige er tilkendt en førtidspension.

Der svares heller ikke på, om de, der har fået arbejde, har fået så meget, at det ikke modregnes i kontanthjælpen, Vi ved derfor ikke, hvor mange børn og voksne, der er blevet bragt ud af fattigdom, ved at forældrene har fået arbejde.

Enhedslisten har derfor fulgt op med en ny forespørgsel til rådmanden for at få reelle svar på disse spørgsmål.

Et samfund skal måles på, hvordan det behandler sine svageste. I Aarhus er indsatsen for de allermest udsatte – de fattige børn – alt for fattig.

Annonce
Keld Hvalsø (EL), medlem af Aarhus Byråd. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce