Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Fattig indsats mod børnefattigdom

Annonce

Børnefattigdommen i Aarhus vokser – hvad gør kommunen? Enhedslisten har spurgt rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse Kristian Würtz, og svarene er desværre – fattige.

Bortset fra fripladser i kommunale institutioner og tilskud til efterskoleophold overlades hjælpen til private foreningers velgørenhed i form af julehjælp og sommerlejre.

Kommunens egen indsats handler udelukkende om at få forældrene i arbejde. De forældre, det ikke lykkedes at få i job, forbliver fattige sammen med deres børn.

Rådmanden svarer ikke på, hvor mange forældre det rent faktisk er lykkedes at få i job. Eller hvilke muligheder der er for at få job, vi må antage at en del af de fattige er tilkendt en førtidspension.

Der svares heller ikke på, om de, der har fået arbejde, har fået så meget, at det ikke modregnes i kontanthjælpen, Vi ved derfor ikke, hvor mange børn og voksne, der er blevet bragt ud af fattigdom, ved at forældrene har fået arbejde.

Enhedslisten har derfor fulgt op med en ny forespørgsel til rådmanden for at få reelle svar på disse spørgsmål.

Et samfund skal måles på, hvordan det behandler sine svageste. I Aarhus er indsatsen for de allermest udsatte – de fattige børn – alt for fattig.

Keld Hvalsø (EL), medlem af Aarhus Byråd. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Jagten på de 17 mål eller flere: AGFer kæmper med gammel ven om Superligaens topscorertitel

Annonce