Annonce
Debat

Læserbrev: Fingrene væk fra lejernes penge

Gellerup Parken fra dronehøjde. Foto: Axel Schütt

Regeringsudspillet "Et Danmark uden parallelsamfund" også kaldet Ghettoplanen - er et angreb på beboernes rettigheder og penge. Planen skal finansieres ved at tage 12 milliarder fra Landsbyggefonden, hvor beboerne har indbetalt penge til kommende renoveringer. Det er tyveri af lejernes penge. Fremtidige renoveringer henvises til at blive finansieret fuldt ud via højere huslejestigninger eller ved at bruge af egenkapitalen, som foreslået i udkastet.

Konsekvensen er, at der ikke er råd til at renovere almindelige boligafdelinger, som så i fremtiden vil blive utidssvarende og forslummer. På den måde skaber man en masse nye ghettoområder stik imod planens hensigt.

Vi finder det forkasteligt, at en befolkningsgruppe - lejerne i de almene boliger - skal betale for et samfundsproblem, som er et resultat af en forkert ført integrationspolitik. Regeringen og staten må tage et medansvar med hensyn til finansieringen. Hvorfor er det kun lejerne, der skal have beslaglagt deres penge, og ikke dem, som ejer deres ejendomme?

Også vores beboerdemokrati kan blive sat ud af kraft, ifølge udkastet. Hvis et boligområde får ghettostatus, får de kommunale myndigheder på det nærmeste en generalfuldmagt over for eksempel daglig drift og udlejning. Boligforeningen bliver reelt sat under administration. For at ændre beboersammensætningen sættes der en grænse på 40 procent til familieboliger. Hvis en boligforening med ghettostatus har mere end 40 procent familieboliger, kan der blive tale om at rive boliger ned eller sælge dem til private. Familier skal så genhuses i andre boligforeninger, hvilket øger presset på de almene boliger, hvor der er lange ventelister.

Regeringen vil også udvide kriteriet for, at et område karakteriseres som ghetto til alene at kunne bestemmes ud fra etnicitet. Det kan baseres på, at beboerne med ikkevestlig baggrund overstiger 60 procent. Så kan området ellers være nok så velfungerende. Det er diskrimination med baggrund i etnicitet. Førhen var det primært sociale kriterier, som dannede baggrund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Oversvømmelser fortsætter: Veje i det vestlige Aarhus lukket i 14 dage

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Annonce