Annonce
Debat

Læserbrev: Fire problemstillinger med et smæk - Hængslet, Vanddragen, letbanen og Havnens Perle

Knud N. Mathiesen (DF), byrådsmedlem i Aarhus Kommune. Pressefoto

Den megen snak om flytning af Vanddragen på Store Torv, som er en rigtig god idé, har givet mig anledning til at se på, hvor den eventuelt kunne placeres, og der vil være flere velegnede steder. Både på Aarhus Ø og andre steder, hvor der bygges nye bydele, som man kalder det.

En tanke, der har fået mig til at se på en mulighed, og som eventuelt også kunne løse andre spørgsmål/problemstillinger, er at lave Hængslet om til et grønt område, et åndehul, om man vil, frem for højhusbyggeri, som mange borgere er imod. Der kunne man så flytte vanddragen ned, som en indgang til Aarhus Ø. Der ville man ikke kunne sætte spørgsmålstegn ved, at vanddragen var gemt væk, men derimod ville den få en yderst fornem placering og en mere rigtig placering for en vandkunst som vanddragen.

Samtidig vil man kunne tilbyde Havnens Perle en placering op ad det grønne område eller på en forlængelse af dette. Det vil kunne blive et meget attraktivt sted for byens borgere med bænke, borde, en vandkunst, lidt træer og ikke mindst et sted, hvor man kunne sidde et par timer og eventuelt nyde en sodavand og et let måltid mad. Også et sted, hvor vores turister vil søge hen, nyde havnen og udsigten, det travle liv, der netop er på dette sted.

Det hele ville kunne finansieres, hvis man samtidig ville opgive den tåbelige ide at føre letbanen ud til Aarhus Ø, en udgift på 100 millioner for 1,2 kilometer letbane. Så vil der blive ekstra arealer ledige, som kunne anvendes til andre formål, samtidig kunne man få mere kollektiv trafik ført ud på Aarhus Ø allerede nu, eventuelt med førerløse busser eller eldreven busser, til glæde for de beboere og virksomheder, der allerede er flyttet til Aarhus Ø.

Det vil blive en fantastisk indgang til Aarhus Ø. Der vil samtidig stadig være en vis udsigt over havnen og vandet, når man kommer fra Randersvej, til glæde for rigtig mange mennesker. Bygger man et højhus på dette sted, uanset højde, vil man miste den unikke udsigt. Det vil også blive kompakt, mere end det er i forvejen. Og det er ikke til glæde for borgerne i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce