Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Flere demensmidler forpligter til budgetforhandlinger

Jeg synes, det er dejligt, hvis regeringen nationalt og Socialdemokratiet lokalt vil afsætte flere penge til demensområdet. Men vi mangler at se det omsat til handling.

Annonce

Demenscentrum Aarhus havde i december besøg af finansminister Nicolai Wammen (S), hvor også jeg og udvalgsformand Lone Hindø (S) deltog. I forbindelse med besøget blev der naturligvis snakket om den kritik, som en gruppe pårørende havde rejst om forholdene på demensplejehjemmet (bl.a. her i avisen 8. december, red.).

Efterfølgende udtalte Lone Hindø sig i avisen (14. december): ”Vi har tillid til den handlingsplan, som er iværksat af ledelsen i forbindelse med kritikken. Men vi mener samtidig, at det er afgørende med et skarpt fokus på demensområdet. Derfor skal der arbejdes med at løfte finansieringen af området, og her kan midlerne afsat af Folketinget være en løftestang. Jeg er overbevist om, at vi kan få nogle af dem”.

Det kom derfor til at fremstå sådan, at Aarhus Kommune kunne søge og få andel i en ny statslig bevilling på 244 millioner kroner til demensområdet, og at midlerne skulle gå til flere medarbejdere.

Men de 244 millioner er en del af den reserve, som erstatter den nedlagte satspulje.

Her har et bredt flertal i Folketinget afsat midler til 12 konkrete indsatser, som skal understøtte demenshandlingsplanen. Der er tale om 12 glimrende indsatser, og jeg har naturligvis sat min forvaltning i gang med at undersøge, hvordan det kan gavne demensområdet i Aarhus. Men intet tyder på, at der kommer midler til flere varme hænder, som man ellers kunne få indtrykket af i artiklen i avisen.

Jeg synes, det er dejligt, hvis regeringen nationalt og Socialdemokratiet lokalt vil afsætte flere penge til demensområdet. Men vi mangler at se det omsat til handling.

I Nicolai Wammens finanslovsaftale med støttepartierne er der afsat nul kroner til demensområdet. I borgmester Jacob Bundsgaards (S) budgetforlig for 2020 skal man have den store lup frem for at finde noget, der ligner et løft til borgere med demens.

Derfor vil jeg holde S og regeringen op på, at der skal tilføres flere midler til medarbejderressourcer på demensområdet. Det kan skabe en endnu bedre behandling for mennesker med demens og gøre det lettere for deres pårørende.

Derfor håber jeg, at S vil være villige til at stemme for et beslutningsforslag, jeg stiller i byrådet, hvor vi – dog ganske tidligt – prioriterer efterårets budgetmidler til 2021.

Jeg vil samtidig gerne slå fast, at selvom Århus Stiftstidende har givet spalteplads til nogle meget voldsomme ord og overskrifter om forholdene på Demenscentrum, så handler kritikken ikke om medarbejdere og ledelsen.

Tværtimod er der roser til vores dygtige, omsorgsfulde medarbejdere. De yder den pleje og omsorg, som man skal have, når man er så ramt på livet, som mange af beboerne på Demenscentrum og deres pårørende er.

Jette Skive (DF), rådmand i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune. Foto: Aarhus Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Alt udsolgt: Billetterne revet væk

Aarhus

Medarbejder på Kongsgården: Jeg sover ikke om natten og er tæt på at tude

Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce