Annonce
Debat

Læserbrev: Flere flygtninge til Aarhus?

Gert Bjerregaard (V), byrådsmedlem i Aarhus Kommune. Arkivfoto: Kim Haugaard

Et flertal i Aarhus Byråd med borgmester Jacob Bundsgaard (S) i spidsen ønsker åbenbart flere flygtninge til Aarhus. Det ønsker vi ikke i Venstre, derfor kan vi heller ikke støtte Socialdemokratiets ønske om at opkøbe parcelhuse i forstæderne og oplandet i Aarhus Kommune for 24 millioner kroner. Socialdemokraterne ønsker derefter at udleje de opkøbte parcelhuse til flygtninge.

Hvorfor skal Aarhus Kommune agere bolig spekulanter? Hvorfor skal vi købe parcelhus op og anvende dem som midlertidige boliger til flygtninge? Der er masser af lejeboliger i Aarhus Kommune, som står klar til udlejning.

Bundsgaard synes, det er fantastisk, at vi helt 'gratis' kan hente halvdelen af pengene ved staten. Uanset om Bundsgaard kan hente 12 millioner kroner fra staten og tage 12 millioner kroner op af kommunekassen, er alle pengene skattekroner - dine og mine penge, som unægteligt kunne anvendes bedre - eksempelvis på vores børn og de ældre.

Det er også et ualmindeligt dårligt signal at sende til regeringen og ministeren - send flere penge. Med flere penge til Aarhus vil det naturligvis også være nærliggende, at der kommer flere flygtninge.

I Venstre mener vi, at det er den helt forkerte vej at gå, vi burde stille krav om en nulløsning.

Desværre har vi ikke i Aarhus løst de kæmpe udfordringer på integrationsområdet, som kun er blevet større og større under Jacob Bundsgaards ledelse. I Venstre mener vi- at Aarhus skal have en pause for flere flygtning, sådan at vi kan få styr på de integrationsproblemer, vi står overfor i Aarhus.

Derfor vil vi Venstre opfordre borgmesteren til at skifte hest og gå sammen med de borgerlige partier og sende et brev på byens vegne til regeringen om, at Aarhus har brug for en pause i forhold til flere flygtninge.

I Venstre presser vi på over for folketingsmedlemmer, minister og regeringen for at få en nulløsning, altså ikke flere flygtninge til Aarhus. Lad os få en mere fair fordeling af flygtninge i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Annonce