Annonce
Debat

Læserbrev: Flere flygtninge til Aarhus?

Gert Bjerregaard (V), byrådsmedlem i Aarhus Kommune. Arkivfoto: Kim Haugaard

Et flertal i Aarhus Byråd med borgmester Jacob Bundsgaard (S) i spidsen ønsker åbenbart flere flygtninge til Aarhus. Det ønsker vi ikke i Venstre, derfor kan vi heller ikke støtte Socialdemokratiets ønske om at opkøbe parcelhuse i forstæderne og oplandet i Aarhus Kommune for 24 millioner kroner. Socialdemokraterne ønsker derefter at udleje de opkøbte parcelhuse til flygtninge.

Hvorfor skal Aarhus Kommune agere bolig spekulanter? Hvorfor skal vi købe parcelhus op og anvende dem som midlertidige boliger til flygtninge? Der er masser af lejeboliger i Aarhus Kommune, som står klar til udlejning.

Bundsgaard synes, det er fantastisk, at vi helt 'gratis' kan hente halvdelen af pengene ved staten. Uanset om Bundsgaard kan hente 12 millioner kroner fra staten og tage 12 millioner kroner op af kommunekassen, er alle pengene skattekroner - dine og mine penge, som unægteligt kunne anvendes bedre - eksempelvis på vores børn og de ældre.

Det er også et ualmindeligt dårligt signal at sende til regeringen og ministeren - send flere penge. Med flere penge til Aarhus vil det naturligvis også være nærliggende, at der kommer flere flygtninge.

I Venstre mener vi, at det er den helt forkerte vej at gå, vi burde stille krav om en nulløsning.

Desværre har vi ikke i Aarhus løst de kæmpe udfordringer på integrationsområdet, som kun er blevet større og større under Jacob Bundsgaards ledelse. I Venstre mener vi- at Aarhus skal have en pause for flere flygtning, sådan at vi kan få styr på de integrationsproblemer, vi står overfor i Aarhus.

Derfor vil vi Venstre opfordre borgmesteren til at skifte hest og gå sammen med de borgerlige partier og sende et brev på byens vegne til regeringen om, at Aarhus har brug for en pause i forhold til flere flygtninge.

I Venstre presser vi på over for folketingsmedlemmer, minister og regeringen for at få en nulløsning, altså ikke flere flygtninge til Aarhus. Lad os få en mere fair fordeling af flygtninge i Danmark.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce