Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Flere penge til minimumsnormeringer

Så der skal flere penge på bordet, ligesom kvaliteten i daginstitutionerne også kun kan blive bedre, hvis regeringen holder løftet om mere uddannet personale. Her er det oplagt at ansætte flere pædagogiske assistenter.

Annonce

I sit finanslovsforslag afsætter regeringen alt for få penge til minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Ifølge forslaget vil regeringen bruge 2,1 milliard kroner på blandt andet mere velfærd – herunder minimumsnormeringer – samt grøn omstilling.

Selv hvis man forestiller sig, at halvdelen af pengene bliver brugt på at forbedre kvaliteten i daginstitutionerne, vil det være utilstrækkeligt. En kommune som Aarhus vil så få omkring 57,5 millioner kroner til formålet.

Men Børn- og Unge-forvaltningen i Aarhus Kommune har beregnet, at det vil koste 270 millioner kroner om året, hvis alle århusianske daginstitutioner skal leve op til eksperternes bud på normeringer, nemlig tre børn pr. voksen i vuggestuerne og seks pr. voksen i børnehaverne, og der vel at mærke skal være tale om tid sammen med børnene. For så skal kommunen nemlig ansætte 690 fuldtidsmedarbejdere mere.

Så der skal flere penge på bordet, ligesom kvaliteten i daginstitutionerne også kun kan blive bedre, hvis regeringen holder løftet om mere uddannet personale.

Her er det oplagt at ansætte flere pædagogiske assistenter. Vores seneste opgørelse viser, at der er 64 ledige pædagogiske assistenter i FOA Århus, som er klar til at løse opgaven, ligesom Aarhus Kommune selv er med til at uddanne 44 pædagogiske assistenter årligt.

Samtidig ved vi, at mange har fundet arbejde udenfor faget, fordi de ikke kunne få arbejde som pædagogiske assistenter. En stor del af dem kan Aarhus Kommune sikkert lokke tilbage i faget, hvis kommunen slår stillinger op, hvor de søger efter pædagogiske assistenter.

Illustration: Jens Nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Partier afviser regeringens forslag om krav om mundbind i det offentlige rum: - Det kom som en tyv om natten

Sport

Kommentar: Knips, knips. Bakken Bears har i det skjulte skrevet dansk sportshistorie

AGF For abonnenter

Og her så nogle af de ting, vi har lært af de første AGF-testkampe

Annonce