Annonce
Debat

Læserbrev: Flere ulykker - hvor er pengene til E45?

motorveje45kronikkassen lukket ikassestatskassennex

I Horsens investerer vi i disse år mange millioner i at opgradere vores vejnet. Det gør vi, fordi vi mener, at det er nødvendigt og afgørende for en velfungerende kommune, og derfor afsætter vi pengene til det.

Socialdemokratiet i Horsens mener også, at en udvidelse af E45 er nødvendig, men det gør regeringen tilsyneladende ikke. Regeringen kunne før jul præsentere en finanslov, hvor E45 ikke blev nævnt med et eneste ord.

Behovet for en udvidelse er ikke nyt, men desværre aktuel på en trist baggrund. Forleden kunne pressen fortælle om en markant stigning af ulykker blandt andet på grund af stigende trafik. En embedsmand kunne fortælle, at man tidligst kan gøre noget i 2025, og at regeringen i øvrigt ikke har afsat penge til formålet. Det er mig en gåde, at så mange østjyske borgerlige politikere har trykket på stemmeknappen på en finanslov, der ikke løser problemerne på E45. Virksomheder mister penge, fordi deres ansatte sidder i kø på grund af endnu et uheld, og forældre bruger tiden i en bil frem for sammen med deres børn.

Nu nærmer der sig et folketingsvalg, og man kan spørge sig selv, at hvis det ikke kan lykkes at finde den nødvendige finansiering til at udvide E45, når to Venstre-ministre (Jakob Ellemann-Jensen, Troels Lund Poulsen), en LA-transportminister (Ole Birk Olesen) og Venstres politisk ordfører (Britt Bager) kommer fra Østjylland - ja, mon så der overhovedet er borgerlig vilje til at kæmpe for Østjylland og E45?

Regeringen ser ud til at ville investere store summer i en Hærvejsmotorvej i stedet for at udvide den eksisterende E45 og bruge pengene, der hvor problemerne er.

Østjylland vokser, og det samme gør trafikken. Men tiltroen til, at de borgerlige partier vil prioritere at gøre noget ved ulykker og køer i Østjylland, falder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor ligner AGF et hold, der er ved at smide hele sæsonen på gulvet

Annonce