Annonce
Debat

Læserbrev: Flere unge skal være med til at bygge i Østjylland

erhvervsuddannelsererhvervsuddannelsetalentfulde ungemedaljerhåndværkerungdomsuddannelserungdomsuddannelsetømmerpokalnex

At vælge ungdomsuddannelse er en stor beslutning, og den er alt for vigtig til bare at følge efter de andre i klassen. Jeg håber derfor, at de unge i 9. og 10. klasserne sammen med deres forældre gør sig umage med at undersøge alle muligheder, inden de vælger, hvad årene efter folkeskolen skal bruges til.

Sidste år valgte 1.890 unge i Østjylland at starte på en erhvervsuddannelse. Det lyder måske meget fint, men når 7.339 samme år valgte at starte på gymnasiet, så sætter det tankerne lidt i gang. Har de unge overvejet, om der var andre muligheder end gymnasiet, der kunne være interessante for dem? Det er jo ikke sikkert, at det, som vennerne skal, er det, man selv brænder mest for.

I Aarhus er det kun 13 procent af en årgang, der efter folkeskolen vælger en faglig uddannelse. Det står i skærende kontrast til alle de store byggerier, som i øjeblikket og flere år frem er i gang i Aarhus. Heldigvis er der lyspunkter. På Samsø er det 40 procent og i Norddjurs 34 procent af de unge, der efter folkeskolen sætter kursen mod erhvervsskolen.

Jeg elsker tømrerfaget, duften af træ og at skabe noget med hænderne, som kun bliver godt, hvis jeg har brugt hovedet og regnet det hele rigtigt ud først. Jeg håber, at mange flere unge i Østjylland vil få en passion for et håndværk og være med til at bygge Danmark - ja, hele verden for den sags skyld.

I første omgang kan de unge starte med at tage en erhvervsuddannelse og komme i praktik hos en af vores lokale virksomheder. Så kan de altid se sig om efter spændende byggerier i andre dele af landet eller verden, når de er færdige med deres uddannelse. Vi vil selvfølgelig helst beholde dem i Østjylland, for der er brug for dem både lige nu og i fremtiden. Allerede om ti år vil vi nemlig mangle 17.000 faglærte alene i byggeriet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce