Annonce
Debat

Læserbrev: Flytning af døgnvarmestue kunne være en mulighed

socialt udsattemisbrugerepillerpsykisk sygenex
Annonce

Kirkens Korshær gør en forrygende indsats, når vi taler om døgnvarmestue og bespisning. Hos korshæren kan socialt udsatte kan komme hver dag og få et måltid mad, bad, hvile og socialt samvær. Stor ros til det og til de mange frivillige, der gør en kæmpe indsats.

Men spørgsmålet er, om det er det rigtige sted, at døgnvarmestuen er placeret. Man burde begynde at tænke på andre placeringssteder, som kunne være relevante. Omkring godsbanen ville formentlig være en mulighed. Man kunne også tænke på store husbåde, hvor der kunne være bespisning og overnatning, eller et roligt sted lidt uden for centrum, hvor både hjemløse og alkoholikere kunne være, og selv kunne være med til at indrette sig. Det har flere hjemløse efterspurgt, og det bør vi lytte efter.

Socialt udsatte, alkoholikere og mange stofmisbrugere er også hjemløse. Det er de samme mennesker, vi taler om, og der skal gøres en fælles indsats for disse mennesker.

Lad os nu finde et sted, hvor vi kan løse disse problemer. Eventuelt på en nedlagt gård eller lignende uden for centrum. Det tror jeg, at vi kunne komme langt med.

Det har ikke noget at gøre med at de skal flyttes hen hvor peberet gror, men det kunne være en mulighed for at løse hjemløsheden og andre sociale problemer, hvis der blev skabt de samme gode forhold som ved Kirkens Korshær, og nogle af de hjemløse selv kunne være med til at indrette sig som de ønsker.

Vi taler altid bedrevidende om, hvad det er det rigtige for disse mennesker, men vi glemmer at spørger dem. At vi skal have problemer, som det er tilfældet på Klostertorv, det er heller ikke en holdbar situation.

Vi skal også tænke på de borgere, der bor omkring Klostertorvet og dem, som driver virksomhed. Det er vel heller ikke rimeligt, uanset om det var Kirkens Korshær, der kom først.

Kirkens Korshær skal også tilpasse sig nye tider. Mange føler en stor utryghed på torvet, og mange kommer ikke i området. Det bliver vi nødt til at rette op på. Derfor er det en nødvendighed at tænke i nye strukturer, så både den almindelige borger kan færdes trygt og ikke bliver generet, men så vi samtidig varetager de udsattes behov på en ordentlig social måde. Det behøver ikke at være i centrum af Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Annonce