Annonce
Debat

Læserbrev: FN skal ind i Aarhus Byråd

Eva Borchorst Mejnertz, byrådsmedlem for Radikale Venstre i Aarhus Kommune. Foto: Aarhus Kommune
Annonce

FN's "Mål for Bæredygtig Udvikling" blev i 2015 vedtaget af alle 193 medlemslande i FN, og udbredelsen af målene de seneste tre år har været imponerende. Dog er det kun omkring 16 procent af den danske befolkning, der kender til dem. Det vil vi i Radikale i Aarhus gerne lave om på.

I læserbrevet 'Hjerternes tid, hjerteløs tid' i Aarhus Stiftstidende 3. december skrev Lone Hindø, medlem af byrådet for Socialdemokratiet, at FN's verdensmål for mange kan ligge ret fjernt, og den anskuelse deler vi. Målene er globale, og det falder ikke helt naturligt, at man faktisk både kan og bør arbejde med verdensmålene på et lokalt plan. Det vil vi i Radikale i Aarhus gerne vende på hovedet - for selvfølgelig kan vi gøre FN's verdensmål langt mere spiselige og borgernære, end de egentlig ser ud til at være ved første øjekast.

Vi har derfor stillet et forslag til byrådet om at tænke verdensmålene ind i nye politikker på områder som beskæftigelse, sundhed, sociale forhold, sport og fritid - og selvfølgelig klima. Helt konkret foreslår vi, at man ved udtænkningen af et nyt stykke politik vurderer, hvordan det kan bidrage til og spille en aktiv rolle i at opnå verdensmålene. Verdensmålene og den bæredygtige udvikling er enormt vigtige at støtte op om, og derfor mener vi i Radikale, at vi skal gøre en mærkbar lokal indsats for at bidrage til at realisere dem.

Med forslaget håber vi, at byens borgere vil opnå et større kendskab til FN's verdensmål, og vi foreslår derfor også, at Aarhus Kommune, i samarbejde med dem, der kan og vil, arbejder aktivt for at udbrede kendskabet til målene. Vi ønsker, at Aarhus Kommune tager mere ejerskab over verdensmålene, så også borgerne får øje på muligheden for at engagere sig i og gøre en indsats for at opnå dem.

Udviklingen mod en mere bæredygtig fremtid er noget, vi alle kan samles om. Vi håber, at forslaget vil bidrage til, at arbejdet med at opnå målene vil forgrene sig til kommunens foreninger, private virksomheder og almindelige borgere, så vi kan vise, at Aarhus er klar til at stille med et stærkt hold for at opnå en mere bæredygtig udvikling i alle samfundets facetter.

Rabih Azad-Ahmad, byrådsmedlem for Radikale Venstre i Aarhus Kommune. Foto: Aarhus Kommune
fn væredygtighed væredygtighedsmål fællesskab
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Aarhus

Efter kras kritik: Regionen lover nu markant kortere ventetid på at blive corona-testet

Annonce