Annonce
Debat

Læserbrev: Fodboldkonflikten - hvad foregår der?

AGF - byens fodboldmæssige stolthed og byens eneste hold i superligaen - klarer sig vel tilfredsstillende i indeværende sæson og ligger på nuværende tidspunkt oppe i top 6 takket være især en næsten ubrydelig defensiv.

Men man frygter, hvor længe det mon kan blive ved at gå især efter den sidste kamp mod Vendsyssel, hvor AGF var totalt dominerende i hele anden halvleg uden at kunne score. Det blev helt tydeligt, at de i den grad mangler en bomber a la Duncans format. Hvor lang tid formår de at blive i top 6 med kun styrke i den defensive del af konceptet?

Og så til landsholdet og den igangværende konflikt mellem DBU og spillerforeningen. Vi storbetalende tilskuere og seere er målløse og undrende. Hvad foregår der? Vi troede jo, at spillerne var så glade og stolte over at være udpeget til at spille for deres land i den mest forkætrede sportsdisciplin i Danmark - ja, på hele kloden - at det gik forud for alt andet. Men nej - vi har nu lært, at penge og sponsorer betyder mere for disse forkælede fodboldmillionærer.

Konflikten er jo delvis lukket land for os tilskuere og seere; men jeg anbefaler de to kombattanter snart at komme i gang og få løst konflikten, ellers kan den store popularitet blive tabt på gulvet, og så er det lige meget, om man hedder Chr. Eriksen, Simon Kjær eller Schmeichel.

Sådanne konflikter ses ikke andre steder i Europa, høres det. Har de to spidsforhandlere virkelig et gammelt nag at bære på, så skift dem da ud. Få løst problemet mellem landsholdssponsorer og personlige sponsorer og snak bold i stedet. Hvad gør man i andre lande og lær af dem.

Bliver det hele tabt på gulvet netop nu, hvor fodboldlandskampe igen med en ny landstræner er blevet populære efter at have været nede i en bølgedal? Ja - så har I kun et sted - kære DBU og spillerforening - at sende kritikken hen. Og det er til jer selv.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce