Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Forbyd mikroplast i tandpasta

Annonce

Det er fuldstændig unødvendigt at bruge mikroplast i tandpasta. Alligevel gør mange tandpastaproducenter netop dette for at spare penge, og det skader vores natur og sundhed.

Jeg mener, at vi skal bruge europaparlamentsvalget søndag 26. maj til at få sat miljø og natur på dagsordenen i EU. Som noget af det første bør det nye Europa-Parlamentet se på at få lavet et forbud mod mikroplast i tandpasta. Mikroplast er nemlig farligt, fordi små plasticperler ender i naturen og i maven på de små og store dyr, der lever i havet. Det kan også ende i mennesker. Det er hormonforstyrrende og farligt for vores helbred.

Tandpasta kan sagtens laves uden mikroplast. Derfor er det klart, at EU skal indføre et forbud mod mikroplast i tandpasta. Vi skal sætte miljøet og vores helbred før den indtjening, som virksomhederne kan få ved at bruge mikroplast.

Sidste år forsøgte miljøpolitisk chef for plastindustrien Christina Busk at opfordre miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen til at presse på i EU for at få et forbud mod mikroplast i en række kosmetiske produkter, hvor der findes sikre alternativer.

Jeg er enig med Christina Busk i, at vi har brug for et forbud mod mikroplast i kosmetik, og jeg mener også, at forbuddet skal gælde mikroplast i tandpasta. Det er i EU, problemet skal løses, fordi varerne handles over grænser, og derfor har vi brug for fælles regler. Jeg håber, at både røde og blå politikere kan finde hinanden og slå hånd på at prioritere mennesker og natur over tandpastaindustriens profit.

2018.09.22. Foto til fri brug ved omtale. ©. Lars Aarø. Fokus
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Smittetallet skal bankes ned i Aarhus: Kommunens våben er masser af detaljerede data

Sport

Diego Maradona er død af hjertestop

Aarhus

Stabilt men alt for højt: Corona-smitten har stadig godt fat i Aarhus

Annonce