Annonce
Debat

Læserbrev: Fortsæt kampen for kortere skoledage

Laura Møberg Kristensen

Aarhus Kommune bør fortsat kæmpe for, at de århusianske skoler har mulighed for at omlægge de lange skoledage til kortere skoledage med flere to-lærertimer. Dels, fordi det giver mere kvalitet i undervisningen, og dels, fordi de lange skoledage trætter børnene, så de hverken har tid eller overskud til leg og fritidsaktiviteter.

Børn skal have skoledage med høj kvalitet. Når de har fri, skal de have kræfter nok til gøre ting, de sætter pris på, er gode til, og som giver dem glæde ved at være til. God fritid giver god selvtillid og styrker selvværdet.

De seneste tre skoleår har mine børns folkeskole søgt om og fået lov til at omlægge den lange skoledag til kortere dage med flere to-lærertimer til klasserne. Jeg er ikke i tvivl om, at det er det rigtige valg for vores lokale skole. Dels, fordi der står en enig skolebestyrelse bag ønsket om en kortere skoledag, og dels, fordi SFO'en fortæller, at man har fået langt bedre eftermiddage med børnene i SFO-tiden. Færre konflikter og flere fantasifulde lege.

Min søn går i tredje klasse. Han er et helt almindeligt barn. Når hans skoledag slutter klokken 13.10, har han givet alt det bedste, han har i sig. Han har forholdt sig til sine 23 klassekammerater og skiftende lærere siden klokken otte. Han har deltaget, været på, taget hensyn, øvet sig, brændt ud og sprunget op på hesten igen. Han er træt klokken 13.10. Det ved de i SFO'en, og vi ved det hjemme. Derfor får han plads til, at han kan gøre noget af alt det, der giver ham energi igen.

"Mor, jeg er slet ikke så sød i den sidste time", sagde min søn en dag, da han gik i børnehaveklassen. Det pinte ham - men vi forstod ham godt, og det gjorde hans lærer heldigvis også. Dengang gik han i skole til klokken 14.00 hver dag. Han kom ofte træt hjem. Der var ikke overskud til fritidsaktiviteter og heller ikke til mange legeaftaler.

Hvis de lange skoledage efter sommerferien ikke længere kan omlægges til kortere skoledage, skal min søn som 4. klasseselev gå i skole til klokken 14.40. Skoleugen bliver for ham syv timer længere hen over en sommerferie.

Jeg følger håbefuldt med i de nuværende forhandlingerne på Christiansborg, hvor justeringer af folkeskolereformen skal medføre kortere skoledage for alle landets folkeskoler. Indtil da er jeg taknemmelig for, at politikerne i Aarhus Kommune fastholder kampen for kortere skoledage her i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-tal byder på trist månedsrekord: Virus ser ud til at vinde terræn i Aarhus og resten af Østjylland

Annonce