Annonce
Debat

Læserbrev fra Aarhus 1900: Aarhus Idrætspark version 2.0

Aarhus 1900s forslag til den nye idrætspark i Aarhus. Illustration: C.F. Møller/Aarhus 1900

Debatten om et nyt stadion i Aarhus er igen blusset op - og som mange gange før med fokus på, at løbebanerne skal væk. Aarhus 1900 Atletik og Motion anerkender, at AGF har forskellige udfordringer med det nuværende stadion.

Men som vi ser det, har byen allerede et meget attraktivt anlæg med plads til mange forskellige idrætsgrene, og skal det ombygges, bør vi sikre, at dette sker, uden at vi taber både store kulturelle og fysiske værdier på gulvet for at løse et problem for en enkelt idræt. Aarhus 1900 Atletik og Motion arbejder for, at vi tænker i helheder - også når det gælder stadiondebatten.

Vi minder om, at selvom atletikken ikke er en stor tilskuersport, så har vi faktisk på årsbasis mellem 100.000 og 130.000 aktive brugere på atletikfaciliteterne i stadionområdet. Brugere i alle aldre og på meget forskelligt sportsligt niveau. Unge talenter, atleter der deltager ved OL, motionsløbere, konkurrenceløbere og børn bruger hver dag Aarhus Stadion. Over de seneste år har vi derudover afviklet blandt andet større events som Europamesterskaberne i Masters Atletik, Nordic Challenge, Skole OL, DM med flere.

Så hvis man ønsker at ændre på det nuværende sportsanlæg, må man indtænke en større vision for området, end at "få kabalen til at gå op" i forhold til et nyt fodboldstadion.

Aarhus Idrætspark blev indviet i 1920, som et kombineret atletik- og fodboldstadion med haller til gymnastik og håndbold og arealer til tennis og "fri idræt". En stærk vision, født af Aarhus Byråd og daværende AGF-formand Frederik Lausen for mere end 100 år siden: "Vi skal arbejde målrettet hen imod en realisering af arkitektoniske og sportslige planer i en omfattende helhedsplan, der også omfatter anlæggelsen af Stadion Allé," lød det dengang! Måske en vision, der er værd at huske på - inden byen kaster sig ud i en stadionombygning med et noget smallere fokus.

I Aarhus 1900 Atletik og Motion har vi derfor arbejdet med at tilvejebringe skitser til inspiration for et samlet anlæg, der giver noget ekstra tilbage til hele byen: Aarhus Idræts- og Eventspark!

Annonce
Aarhus 1900s forslag til den nye idrætspark i Aarhus. Illustration: C.F. Møller/Aarhus 1900

Vores skitse over Aarhus Idrætspark viser, at det stadig er muligt at placere fodboldstadion, tennisanlæg, væddeløbsbane, haller, cykelbane og atletikstadion på det nuværende område - uden at forstyrre det værdifulde rekreative område, der kobler byen sammen med Marselisborgskoven.

Aarhus Idrætspark vil ikke være udgiftsneutral - ligesom de af PWC foreslåede løsninger ikke er det. PWC-løsningerne indebærer salg af vores fælles ejendom på væddeløbsbanen som finansiering af stadionombygningen. Det er måske en lidt kortsigtet tilgang, som én gang for alle vil betyde, at det grønne område ikke længere kan bruges til idræt. I stedet burde man forsøge at arbejde med integrerede byggeretter og andre alternative finansieringskilder. Det vil tage tid og kræve, at man skaber en stærk fælles vision, som er attraktiv for alle byens borgere.

Med Aarhus Idrætspark som pejlemærke har vi mulighed for at skabe en helhedsløsning for området for enden af Stadion Allé. Hvor der er faciliteter for en mangfoldighed af idræt, hvor både bredde, talent og elite fortsat har naturligt plads - og hvor fodboldfans får den oplevelse, de ønsker sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Feststemte AGF-fans indtog Tangkrogen

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce