Annonce
Debat

Læserbrev: Fremtiden er faglært

Dorthe Hindborg, folketingskandidat for Socialdemokratiet i Odder, Skanderborg og Samsø, og afdelingsformand for Teknisk Landsforbund Østjylland. Pressefoto

I Danmark har vi et erhvervsuddannelsestilbud, som fungerer rigtig godt. De fleste, som gennemfører en erhvervsuddannelse, har rigtig stor gavn af vekslingen mellem at være i skole og på arbejdspladsen. De lærer kulturen i det at være på arbejde og får med det samme mulighed for at bruge det, de lærer i skolen.

Der kommer til at mangle faglærte i Danmark i fremtiden. Danmarks Vækstråd siger, at der i 2025 vil mangle cirka 85.000 faglærte. Derfor skal flere end i dag vælge en erhvervsuddannelse.

Erhvervsskolerne har igennem en årrække nu været underlagt to procents besparelse årligt via omprioriteringsbidraget, og det er det helt forkerte sted at spare. Vi skal fortsat have en høj kvalitet i vores uddannelser, og de faglærte skal have de kompetencer, erhvervslivet efterspørger, for at kunne bidrage til vækst i samfundet. Det sikres, ved at arbejdsmarkedets parter er med til at udvikle uddannelserne. Har de faglærte ikke de kompetencer, der efterspørges, tager arbejdspladserne ikke lærlinge. Det er en negativ spiral, som vil få konsekvenser for samfundet i mange år.

Hvert år med omprioriteringsbidraget har erhvervsskoler været tvunget til at lukke uddannelser for at få økonomien til at hænge sammen. Det betyder, at der bliver længere til muligheden for at få en uddannelse for mange unge, og den udvikling skal vendes. Det er vigtigt, at der er i fremtiden er mulighed for at tage en erhvervsuddannelse også udenfor de større byer.

Derfor skal besparelserne på erhvervsuddannelserne stoppes, og det haster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Oversavede jagtgeværer og skarpladt revolver: Ny varetægtsfængsling i sagen

112

Påkørte lysregulering og stak af: Kom forbi i anden bil mens politiet var på stedet

Annonce