Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Frie grundskoler skal ikke kun være for rigmandsghettoens børn

At nedsætte koblingsprocenten vil i værste fald føre til øget forældrebetaling eller skolelukninger. Det vil afskære forældre muligheden for, at vælge en friskole.

Den socialdemokratiske regering vil skære cirka 300 millioner kroner på de danske fri- og privatskoler og kalder friskolerne ”overbetalte”. Med et sådant indgreb er man med til at amputere friskolelivet.

Folkeskolen tilgodeser median-eleven. Det betyder ikke, at det er en dårlig skole. Men det betyder, at det med sikkerhed ikke er en god skole for alle. Derfor er det vigtigt, at de frie grundskoler er et alternativ for alle børn – ikke kun for rigmandsghettoens børn. Ved at sænke koblingsprocenten, som Socialdemokratiet foreslår, skæres der i tilskuddet til fri – og privatskolerne, som kan betyde, at færre vil få råd til at vælge et alternativ til folkeskolen.

I Venstre har vi afsat midler til at styrke frie grundskolers specialundervisning og inklusionsbehov. Det gavner rigtig mange børn. At nedsætte koblingsprocenten vil i værste fald føre til øget forældrebetaling eller skolelukninger. Det vil afskære forældre muligheden for, at vælge en friskole.

Derfor er jeg fortrøstningsfuld over, at Konservative, DF, LA og Radikale er enige i, at vi skal fastholde koblingsprocenten og sikre støtten til de frie grundskoler. Socialdemokratiet har ikke opskriften på den gode skole. Derfor skal vi sammen skabe et flertal, der kan redde det frie skolevalg.

Annonce
Fatma Øktem (V), medlem af Folketinget, ligestillingsordfører for Venstre, Aarhus. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dokumentar afslører tech-giganters ansvarsløshed

DR satte mandag med dokumentaren "Døde pigers dagbog" fokus på et hemmeligt digitalt netværk på Instagram for unge piger, hvis tanker kredser om selvskade og selvmord. På det sociale medie deler omkring 1.000 psykisk sårbare piger voldsomme billeder af eksempelvis dybe snitsår, og de udveksler konkrete metoder til at begå selvmord. Programmet åbner op til en verden af psykisk sygdom og sårbarhed. Nøglen til den lukkede verden er tragisk, mindst syv piger i netværket har begået selvmord. I dokumentaren står moderen til en af de syv piger modigt frem sammen med tre af de "overlevende" piger fra netværket. Netværket har i første omgang spillet en positiv rolle i de unge pigers liv, der kan minde om en sorggruppe. Her har de i et digitalt fællesskab fundet trøst og mødt ligesindede. Negativt har netværket ifølge eksperter inspireret pigerne til at øge frekvensen og graden af selvskade. Instagram-netværket har normaliseret selvskade, uden at nogen professionelle har kunnet gribe ind. I netværket er der blevet delt omkring 100.000 opslag, hvor langt de fleste handler om selvskade og selvmord. Instagram har ikke grebet tilstrækkelig ind, til trods for angiveligt flere tusinde opslag der tydeligt overskrider deres egne regler.

Aarhus

Politi mistænker brand for at være påsat: Bevaringsværdig murermestervilla opslugt af flammerne

Aarhus

Millionindsprøjtning til århusianske daginstitutioner: 75 pædagoger kan ansættes

Annonce