Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Frie grundskoler skal ikke kun være for rigmandsghettoens børn

At nedsætte koblingsprocenten vil i værste fald føre til øget forældrebetaling eller skolelukninger. Det vil afskære forældre muligheden for, at vælge en friskole.

Den socialdemokratiske regering vil skære cirka 300 millioner kroner på de danske fri- og privatskoler og kalder friskolerne ”overbetalte”. Med et sådant indgreb er man med til at amputere friskolelivet.

Folkeskolen tilgodeser median-eleven. Det betyder ikke, at det er en dårlig skole. Men det betyder, at det med sikkerhed ikke er en god skole for alle. Derfor er det vigtigt, at de frie grundskoler er et alternativ for alle børn – ikke kun for rigmandsghettoens børn. Ved at sænke koblingsprocenten, som Socialdemokratiet foreslår, skæres der i tilskuddet til fri – og privatskolerne, som kan betyde, at færre vil få råd til at vælge et alternativ til folkeskolen.

I Venstre har vi afsat midler til at styrke frie grundskolers specialundervisning og inklusionsbehov. Det gavner rigtig mange børn. At nedsætte koblingsprocenten vil i værste fald føre til øget forældrebetaling eller skolelukninger. Det vil afskære forældre muligheden for, at vælge en friskole.

Derfor er jeg fortrøstningsfuld over, at Konservative, DF, LA og Radikale er enige i, at vi skal fastholde koblingsprocenten og sikre støtten til de frie grundskoler. Socialdemokratiet har ikke opskriften på den gode skole. Derfor skal vi sammen skabe et flertal, der kan redde det frie skolevalg.

Annonce
Fatma Øktem (V), medlem af Folketinget, ligestillingsordfører for Venstre, Aarhus. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

Annonce