Annonce
Debat

Læserbrev: Gadenavne er en Arhushistorie

Illustration: Jens Nex
Annonce

LÆSERBREV: Min leder i den spritnye udgave af Magasinet Godsbanen handler om, hvor godt det går, og hvor fantastisk det bliver på Godsbanearealerne og i Aarhus K.

Men knap er blækket tørt, før udmeldingen om de nye gadenavne i området minder os om, at der er noget der hedder Aarhushistorier. De historier der handler om, hvor dumt vi århusianere kan bære os ad, når vi i bedste provinsielle stil bare gør noget uden at tænke os om, glemmer at tale sammen og informere hinanden.

Byrådet har vedtaget fantastiske visioner for området, og borgmesterens afdeling har bevilget midler til et Bydelskontor på Godsbaneområdet.

Et Bydelskontor, der skal være med til at sikre nyskabende byudvikling med inddragelse af byens borgere og områdets aktører. Men det er tydeligvis ikke formidlet til kommunens øvrige magistrater og afdelinger. For hvordan kan det ellers ske, at vi med en vaskeægte Aarhushistorie misser at inddrage netop Bydelskontoret og aktørerne i området, da man valgte gadenavne til området?

Jeg har den største respekt for alle de udvalgte kunstnere, men hvorfor vælge uden at gå efter navne der passer til området og Aarhus? Det er helt uforståeligt og tåbeligt.

Så kære kommune, Bydelskontor, kulturaktører, bygherrer og borgere i området: Lad os nu vise hinanden, at vi tør erkende en fejl. Slå en streg i sandet, droppe mudderkastningen, og i fællesskab tage den forfra. Altså helt forfra med inddragelse af Bydelskontoret og aktørerne i området, og i den ånd som visionerne for området beskriver.

Jeg tør godt garantere, at vi, der allerede bruger området, vil deltage i arbejdet med kreativt, konstruktivt og åbent sind.

Jeg er helt enig med for eksempel Jesper Mardahl fra Promus og Mads Peter Laursen fra Institut for (X): Det er en ommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce