Annonce
Debat

Læserbrev: Ghetto-regning skal ikke bare sendes videre til lejerne

Hans Kristian Skibby, DF. Pressefoto

Hvis det står til regeringen, skal Landsbyggefonden finansiere store dele af regeringens ghettoudspil. En udmelding, der bekymrer nærmest alle boligforeninger og faktisk også bekymrer Dansk Folkeparti.

Vi ser bestemt mange gode takter i regeringens udspil, men personligt har jeg svært ved at se rimeligheden i, at beboerne i landets almene boliger skal betale prisen for regeringens ghettoopgør. Det virker umiddelbart som en lidt letkøbt løsning at sende så stor en del af regningen for ghettoplanen videre til de mange lejere, der i årevis har betalt ind til Landsbyggefonden.

Derfor er DF også ganske skeptisk, når det gælder den finansielle del af regeringens ghettoudspil, og hvis vi på nogen måde skal bakke op om udspillets økonomi, skal vi som minimum have en garanti for, at landets mange ældre og svage borgere også fremadrettet får adgang til gode og billige almennyttige boliger. En sådan garanti er imidlertid svær at forestille sig på nuværende tidspunkt!

På trods af mange positive ting i ghettoplanen, herunder øgede muligheder for at opsige lejemål, hvor der bor kriminelle beboere, fejler planen fuldstændigt, når det gælder finansieringen. Regeringen vil tage 12 milliarder ud af Landsbyggefonden, som er en fond, der udelukkende består af de almene beboeres betalinger. Pengene bliver indbetalt af lejerne, når deres boligafdelings realkreditlån udløber, og de er øremærkede til renoveringer af alle almene bebyggelser i Danmark. Og nu vil regeringen nærmest beslaglægge lejernes sammensparede penge.

Men var det de almene beboere, der pressede Montagecirkulæret ned over boligforeninger? Var det de almene beboere, der via inflation og skattebegunstigelse gjorde det attraktivt at købe eget parcelhus? Var det de almene beboere, der vedtog de liberale love, der tillod indvandringen i Danmark? Hvorfor er det så de almene beboere, der alene skal betale prisen for et opgør med de såkaldte ghettoer i Danmark? Regeringen har klart fremlagt en dybt urimelig finansieringsdel, som vi i Dansk Folkeparti ikke vil støtte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce