Annonce
Debat

Læserbrev: Ghettoplan diskriminerer etniske minoriteter

Som opfølgning på præsentationen af "Ét Danmark uden parallelsamfund - ingen ghettoer i 2030" besøgte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) Gellerupparken i Aarhus torsdag den 8. marts 2018. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Scanpix

LÆSERBREV: Regeringens såkaldte ghettoplan diskriminerer etniske minoriteter. Med det stærke fokus på straf og tvang samt forflytning af beboere er planen et direkte og usmageligt angreb på etniske minoriteter. Der er langt bedre løsninger, nemlig gennem inddragelse, ligeværd og ansvar.

Regeringen fastholder andelen af beboere med såkaldt ikke-vestlig baggrund som et vigtigt parameter i stempling af et boligområde som ghetto. Så selvom man har arbejde og klarer sig godt, tæller man negativt i ghetto-opgørelsen, hvis man tilhører en etnisk minoritet. Det er diskriminerende og skadeligt for integrationen, som regeringens påstår at ville gavne.

Sociale problemer findes i almene boligområder, hvor de fattigste mennesker i Danmark bor. Det kan ikke overraske nogle. Og i takt med at regeringens politik øger uligheden i samfundet, bliver disse problemer bare større. Dem løser man ikke ved at stigmatisere etniske minoriteter og heller ikke med straf og tvang.

Det opleves mere og mere sådan, at regeringen - og desværre også flere andre politiske partier - frarøver danske borgere af udenlandske herkomst de rettigheder og grundværdier, de har fået fra det danske samfund. Det sker, når de udstiller dem som samfundsfjendske, som kriminelle, og som om de ikke er en del af fællesskabet. Deres børn går altså i danske skoler, børnehaver og klubber. Deres børn taler dansk og har lært grundværdierne i det danske samfund. Demokratiet er en vigtig del af deres og deres børns personlige ejendom.

I de almene boligområder findes mange ressourcer til forandring. Start dog en dialog, inddrag beboerne i et ligeværdigt samarbejde, giv ansvar for holdbare løsninger. På den måde kan mange problemer løses. Det er den rigtige vej at gå.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce