Annonce
Debat

Læserbrev: Ghettoplan diskriminerer etniske minoriteter

Som opfølgning på præsentationen af "Ét Danmark uden parallelsamfund - ingen ghettoer i 2030" besøgte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) Gellerupparken i Aarhus torsdag den 8. marts 2018. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Scanpix

LÆSERBREV: Regeringens såkaldte ghettoplan diskriminerer etniske minoriteter. Med det stærke fokus på straf og tvang samt forflytning af beboere er planen et direkte og usmageligt angreb på etniske minoriteter. Der er langt bedre løsninger, nemlig gennem inddragelse, ligeværd og ansvar.

Regeringen fastholder andelen af beboere med såkaldt ikke-vestlig baggrund som et vigtigt parameter i stempling af et boligområde som ghetto. Så selvom man har arbejde og klarer sig godt, tæller man negativt i ghetto-opgørelsen, hvis man tilhører en etnisk minoritet. Det er diskriminerende og skadeligt for integrationen, som regeringens påstår at ville gavne.

Sociale problemer findes i almene boligområder, hvor de fattigste mennesker i Danmark bor. Det kan ikke overraske nogle. Og i takt med at regeringens politik øger uligheden i samfundet, bliver disse problemer bare større. Dem løser man ikke ved at stigmatisere etniske minoriteter og heller ikke med straf og tvang.

Det opleves mere og mere sådan, at regeringen - og desværre også flere andre politiske partier - frarøver danske borgere af udenlandske herkomst de rettigheder og grundværdier, de har fået fra det danske samfund. Det sker, når de udstiller dem som samfundsfjendske, som kriminelle, og som om de ikke er en del af fællesskabet. Deres børn går altså i danske skoler, børnehaver og klubber. Deres børn taler dansk og har lært grundværdierne i det danske samfund. Demokratiet er en vigtig del af deres og deres børns personlige ejendom.

I de almene boligområder findes mange ressourcer til forandring. Start dog en dialog, inddrag beboerne i et ligeværdigt samarbejde, giv ansvar for holdbare løsninger. På den måde kan mange problemer løses. Det er den rigtige vej at gå.

Annonce
Kultur For abonnenter

Anders var ramt af angst og alkohol: - Men jeg opdagede, at jeg kunne løbe fra det hele

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

AGF bekræfter: Ung svensk back får fem år i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Endelig var der ro på Aarhus Ø: Men så skar kommunen ned på vagtordningen

Sport

En spændende søndag i Tokyo: Det største århusianske guldhåb åbner sin konkurrence

Alarm 112

To skoleelever overfaldet på sidste skoledag: Fire afgangselever bortvist på stedet

Sport For abonnenter

Stiftens bud: Så mange medaljer får århusianerne med hjem fra OL

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Stop vold mod børn - men med lighed for loven

Aarhus

Buschauffør sagde op på grund af billetsnyderi: - Halvdelen betaler ikke for turen

Danmark

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Aarhus

Lørdagens coronatal for Østjylland: Det ser ud til at gå den  rigtige vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En fransk turistfælde midt i Aarhus

Sport

Aarhus-svømmer diskvalificeret: Danskere svømmere er langt fra OL-semifinaler

Annonce