Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Giv din stemme til børnene

Annonce

Kan du huske det store flotte røde hjerte på græsplænen foran Aarhus Rådhus? Det var lavet af 3730 små hjerter, som næstehjælperne havde plantet der. Et for hvert eneste barn i vores by, som vokser op i fattigdom. På landsplan er tallet 64.500. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt. For ingen skal leve i fattigdom i Danmark.

I Enhedslisten vil vi af med alle fattigdomsydelserne. SF er kun med på at droppe kontanthjælpsloftet helt. Men til gengæld har de så stillet det som et ultimativt krav til finansloven. Og socialdemokraterne vil bare putte det i hele endnu en syltekrukke af en kommission.

Det er tragisk, at nogle forældre er nødt til at overveje, om de har råd til mad til deres børn eller til at købe vinterstøvler til dem. Det er uværdigt i et rigt samfund som Danmark.

SF har vist glemt nogle børn. Nemlig dem, der får dårligere muligheder for et godt liv, fordi deres forældre er på integrationsydelse, og dem, som bliver psykisk syge af at vokse op på Sjælsmark. Deres forældre er flygtet fra en virkelighed værre end det mareridt, de lever i nu, og prøver at beskytte deres børn, så godt de kan. Men de vil ikke tage deres børn med tilbage til livsfare, og nogle af forældrene er så desperate, at de prøver at tage deres eget liv for at redde deres børns.

I Enhedslisten vil vi ikke være med til at tage flygtninge- og indvandrerbørn som gidsler. Børnefamilierne skal ud af Sjælsmark hurtigst muligt, og den diskriminerende integrationsydelse skal helt væk. Vi får brug for store muller, når vi skal lægge arm med Mette Frederiksen og sørge for at holde SF på ret køl. Så jeg håber, I vil give jeres stemme til alle de små, der ikke selv har noget at skulle have sagt.

Anne Hegelund. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Bøn: Bevar dyreinternatet

Bakken Bears

Skrækpulje venter Bears i Champions League: - Det bliver nogle fantastiske kampe

Bakken Bears For abonnenter

Kommentar: Danmark har aldrig set et bedre hold end det Bakken Bears har lige nu

Annonce