Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Grøn kost på plejehjem - handler det om at spare?

Annonce

Det er et spændende forsøg, byrådet vil lave med vegetarmad på plejehjem. Det er måske ikke det mest oplagte sted. De fleste vil være døde i løbet af få år, så det giver ikke megen videnskabelig erfaring.

Hvis man vil lave kostforsøg, må man efterleve reglerne for kliniske forsøg. Der skal være et målbart formål med forsøget. Der skal være en forsøgsgruppe og en kontrolgruppe. Deltagerne skal være orienteret og have accepteret, at de deltager i et kostforsøg.

Men da der hele tiden dukker nye religioner op, bør byrådet måske have en klar plan for kostforsøg på kommunens institutioner. For nogen tid siden gav halalslagtet kød anledning til megen diskussion, og formålet med forsøget stod heller ikke klart. Da byrådet for nogen tid siden afprøvede vegetarmad, var formålet vist nok, om det smagte godt nok til at tilbyde det på institutionerne. Men byrådet kunne individuelt vælge mellem almindelig kost og vegetarmad. Så det var ingen videnskabelig afprøvning, og der kom heller ingen konklusion.

Hvad er det målbare formål med dette kostforsøg? Hvis formålet er at spare penge, skal det jo også indføres på en måde, så man kan se, om der bliver sparet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce