Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Gymnasiernes kapacitetsbegrænsninger – en gratis omgang for regionen

Jeg undrer mig især over det nødvendige og det ansvarlige i beslutningen om, at der skal åbnes en helt ny gymnasieafdeling under Aarhus Tech med tre gymnasiespor på Dollerupvej.

Jeg har med stor interesse læst læserbrevet lørdag 8. februar fra Anders Kühnau (S) og Jørgen Nørby (V) om ”den nødvendige ansvarlige beslutning”, som regionsrådet tog 29. januar.

Lad os starte med at slå fast: Gymnasierne må stå sammen om at løse de udfordringer, der er. De stærke må hjælpe de svage. Det er ingen heldigvis uenige i. Slet ikke jeg.

Men jeg hæfter mig ved, og jeg undrer mig over, at beslutningen, om at Marselisborg Gymnasium for andet år i træk skal have nedsat kapaciteten, så det nu bliver byens mindste med syv gymnasiespor og en Team Danmark-linje, medens Viby skal til at være et af landets største med otte gymnasiespor og to HF-spor, er en såkaldt ”nødvendig og ansvarlig beslutning”. Og jeg undrer mig især over det nødvendige og det ansvarlige i beslutningen om, at der skal åbnes en helt ny gymnasieafdeling under Aarhus Tech med tre gymnasiespor på Dollerupvej. Og at eleverne til et meget større Viby og et nyt Dollerup Gymnasium i øvrigt skal tvangsforflyttes helt fra Skanderborg og Favrskov foruden fra Marselisborg, Katedralskolen, Statsgymnasiet, Risskov og Egå.

Beslutningen har her på Marselisborg Gymnasium indtil videre medført nedlæggelse af en række lærerstillinger, samtidig med at de tilbageværende ansatte skal betale af på en gæld på 80 millioner for nybyggeri, der blev gennemført i tiltro til, at loven om selveje blev overholdt.

For regionsrådet er det en ”gratis omgang”. De får ikke regningen for deres ”nødvendige ansvarlige beslutning”. De stilles ikke til ansvar for det dårlige arbejdsmiljø, de afstedkommer. De er ikke forpligtede til at skaffe de fyrede nyt arbejde.

Må jeg minde om, at historien mærkeligt nok er fuld af eksempler på regimer, der blev stemt fra magten, blot fordi de gennemførte ”nødvendige ansvarlige beslutninger”. Men overbevis mig gerne om det nødvendige og det ansvarlige i ovenstående.

Henning Fisker Langkjer. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Feststemte AGF-fans indtog Tangkrogen

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce