Annonce
Debat

Læserbrev: Højhusghetto eller mulighedernes ø?

Brian Sten Larsen. Arkivfoto: Jens Thaysen

Med et fornemt sejlsportsarrangement har man nu set muligheden for mere plads til kultur- og sportsarrangementer på Aarhus Ø. Mit håb er, at politikerne revurderer deres drøm om at lave en højhusghetto, som udelukkende består af betonelementer oven på hinanden og i stedet lader muligheden stå åben med store arrangementer for hele verden.

Der skabes muligheder, fordi der endnu er plads - dette vil de næste år formindskes, da flere højhuse skal bygges på grund af mulige skatteindtægter til byen. Kommunen har en ambition om flere turister og derved mere vækst - det er fint - i disse tider er der mange turister, men det er på grund af sejlsportsarrangement og før det kulturbyen.

En plan som Aarhus Ø, som mange århusianere er uenige med jer i, har nu en mulighed for at tage en ende, inden det er for sent. Tænk ud af boksen, kære politikere, og sats på at bygge i forstæderne i stedet, og lad Aarhus by komme tilbage med visioner i midtbyen, der satser på det, der sker på Mulighedernes Ø frem for en ghettoforstads-ø.

Det kan godt være, det smerter i jeres ambition om at sætte et fingeraftryk på Aarhus for ikke andre end jer selv - men smerten, du føler i dag, er styrken, du vil føle i morgen, for hver udfordring, du møder, er en mulighed for vækst!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce