Annonce
Debat

Læserbrev: Har vi råd til at lade være?

Else Søjmark (S), formand Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget, Norddjurs Kommune. Pressefoto
Annonce

Jeg deler borgernes bekymringer for de svære besparelser og er enig i, at timingen for Kattegatcentrets udvidelse er dårlig. Men har vi råd til at sige nej?

Vi vil jo miste fondenes opbakning til et længe planlagt projekt, der kan understøtte fornyet vækst, udvikling og løbende indtægter fremover. Og uanset vil vi i en nær fremtid skulle bruge et millionbeløb på at renovere dele af Kattegatcentrets nedslidte akvarium.

På Facebook har der været en livlig debat for både ja og nej herunder: At vi ikke må gå i stå, fordi det koster at hjælpe vore borgere. At vi skal støtte op om pingvinerne, så vi får noget nyt attraktivt at se på, ikke mindst for turisterne, som lægger penge her, som vi trænger til. Og at vi må kæmpe os ud af den økonomiske krise med optimisme og fremsyn og ikke bremse udviklingen for byen og Kattegatcentret, der har et godt navn, men har brug for fornyelse. Vi skal kunne tiltrække investorer til virksomheder, havn og andet og ikke mindst styrke turismen. En positiv tilgang styrker vores grundlag som lokalsamfund og værdiskaber området.

Jeg er meget enig i, at en positiv tilgang har stor betydning for udvikling af turismen, erhvervslivet og meget mere. Vi skal løfte os ud af krisen. Vi skal kæmpe - ja, kæmpe hårdt - både for det vi har, for nye tiltag og for en retfærdig kommunal udligning, der tager højde for de vilkår, vi har.

Kattegatcentret er en af vore stoltheder her i Norddjurs/Grenaa og et væsentligt trækplaster for turister, der vælger Djursland.

Vi er fælles om Norddjurs, så lad os se fremad og investere i en nødvendig udvikling, der kan løfte velfærden og sætte nye gode spiraler i gang. Har vi råd til at lade være?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Annonce