Annonce
Debat

Læserbrev: Himmelbjerget - man må stå ved, hvad man siger

Simon Spies sagde engang, at negativ omtale er bedre end ingen omtale. Om det er det ærinde, Venstre-høvdingen Anders Rosenstand Laugesen er ude i, er lidt svært at gennemskue, når han går til angreb på den helhedsplan omkring Himmelbjerget, han selv har været med til at stemme igennem i byrådet i Skanderborg, og som et af hans egne byrådsmedlemmer, Birthe Andersen, har været med til at indstille til byrådet som værende en del af styregruppen i projektet.

Det er ikke så meget det, at Anders Rosenstand Laugesen ikke er enig i den helhedsplan, der er lavet, men mere det, at for os andre byrådsmedlemmer er det meget svært at finde ud af, hvilket ben Anders Rosenstand Laugesen står på eller afgiver sin stemme efter - hvilken vej blæser vinden nu? Den ene dag er han med til at træffe en beslutning og så dagen efter er den beslutning, han har støttet, både "pinlig og skuffende".

Vi i Dansk Folkeparti er heller ikke helt enige i alle de tiltag, der er forslået i helhedsplanen, omkring, hvad der skal ske af tiltag på Himmelbjerget, men vi har sagt ja til helhedsplanen og bakker den derfor op.

Styregruppen omkring helhedsplanen har lavet et flot stykke arbejde, der er nyskabende. Noget vil kunne realiseres, andre ting ikke. Her vil både økonomi og fredninger selvfølgelig få indflydelse på tingene. Pengene skal være der, og lovgivningen skal overholdes. Himmelbjerget er et meget vigtigt turistmål i Skanderborg Kommune. Det skal bevares, men trænger til en kærlig hånd.

Det ville klæde Anders Rosenstand Laugesen at have respekt for de beslutninger, han selv er med til at træffe i byrådet. Det ville spare os andre i byrådet for meget ævl og kævl. Anders Rosenstand Laugesen kunne også prøve at lytte lidt til, hvad hans eget medlem af styregruppen Birthe Andersen fortæller, nemlig, at man sikkert ikke kommer til at gennemføre alle planens elementer.

I Dansk Folkeparti har vi en forventning om, at når Anders Rosenstand Laugesen fremadrettet stemmer i byrådssalen, kan man regne med, at det er hans holdning, og at man kan stole på den. Med Anders Rosenstand Laugesens udmelding i denne sag er han med til at styrke folkeoprøret imod det, han selv har stemt for i byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce