Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp til de århusianske museer

Når vi igen kan åbne samfundet op, bliver det helt afgørende, at vi har kulturinstitutioner, som er kommet sikkert gennem krisen. Kultur bringer os sammen og fortæller vores fælles historie, og det er essentielt, at vi holder hånden under kulturen.

Aarhus er rig på kultur, men nedlukningen af samfundet har også lukket alle vores kulturinstitutioner. De århusianske museer oplever i høj grad konsekvenserne. De har fået hjælp til lønkompensation og faste omkostninger, men det er langt fra nok. De er helt afhængige af indtægten fra deres mange besøgende, og derfor har de lige nu store økonomiske udfordringer. De kan ikke klare sig igennem, hvis vi ikke handler. Derfor er det er vigtigt, at vi sikrer, at der kommer mere hjælp til kulturområdet.

Museerne i Aarhus spiller en vigtig rolle i at formidle viden bredt. Hvad enten det er Den Gamle By, som fortæller vores fælles historie, Kvindemuseet, der som et af verdens få kvindemuseer formidler kønnenes kulturhistorie, eller Aros, der udstiller kunst, der inspirerer, og som er et af de mest velbesøgte kunstmuseer i Skandinavien. De er - sammen med mange andre - helt centrale kulturinstitutioner i Aarhus. Det er nu, vi skal handle, hvis vi skal sikre fremtiden for dem.

Det er en fælles opgave for kommunen og staten at hjælpe vores kulturinstitutioner. Aarhus Kommune har hjulpet med blandt andet likviditet og forudbetaling af tilskud til kulturinstitutionerne, og i Folketinget har man sikret hjælp til lønkompensation og dækning af faste udgifter. Vi er dog ikke i mål endnu, og derfor må både byrådet og Folketinget fortsat have fokus på, at vi skal skaffe hjælp til kulturen og kulturinstitutionerne.

Når vi igen kan åbne samfundet op, bliver det helt afgørende, at vi har kulturinstitutioner, som er kommet sikkert gennem krisen. Kultur bringer os sammen og fortæller vores fælles historie, og det er essentielt, at vi holder hånden under kulturen.

Nu, hvor kulturinstitutionerne er lukkede, mærker vi tydeligt, hvor meget vi mangler dem til at give os viden, underholde os, imponere os, provokere os, sætte tanker igang hos os og gøre os nysgerrige på verden og på hinanden. Det er altid vigtigt, og efter en stor krise er det, om muligt, endnu vigtigere.

Mette Bjerre (SF), medlem af Aarhus Byråd og medlem af kulturudvalget, og Anna Brændemose (SF), stedfortræder i Folketinget og kulturordfører for SF. Pressefotos
Annonce
Aarhus For abonnenter

Gift fra brandskole kan være endt i bæk: - Vi skal hurtigt have styr på, om stoffet er i dyr eller fødevarer

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

AGF For abonnenter

En mandag aften på kunstgræs i Silkeborg: Måske er det i virkeligheden en af sæsonens sværeste opgaver for AGF?

Kultur

Se billederne: Royal jubel efter prins Joachim og Tom K. kørte først over stregen

Østjylland

Nu kommer der flere busser mellem Aarhus og Randers: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Sport

Barndomsby i sorg over Chris Ankers død

Byudvikling For abonnenter

Den store udfordring: Aarhus Ø må nøjes med busser, mens politikere drømmer videre om en førerløs fremtid

Debat

Klumme: Den forunderlige og guddommelige pause

Debat

Store drømme for Pier 3 på Aarhus Havn: Det sidste ubebyggede område mellem by og bugt skal tilhøre os alle

Sport

Bilinspektør om Chris Anker-ulykke: Chauffør begik ikke fejl

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Byudvikling For abonnenter

Håndværkere boede ulovligt på industrigrund: Kommunen blev advaret - men førte ikke tilsyn

Alarm 112

Falske penge i Østjylland: Politiet bringer en advarsel

Annonce