Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Hold nu inde med omtalen af letbaneulykken

Efter den tragiske ulykke i Trustrup 6. juli har der været et væld af indlæg fra borgere, lokale politikere og landspolitikere samt minister bragt til torvs af dagspressen. Ikke en dag i ugens løb uden en omtale.

Selvfølgelig var det en forfærdelig ulykke, men man kunne vel godt sortere lidt i de indlæg, der har været bragt. Godt, at de overlevende sandsynligvis ikke har hørt/læst med.

En enkelt, det må være en tilflytter, kunne ikke forstå, at bomme ikke var blevet monteret i løbet af den flerårige stilstandsperiode, Grenaabanen har været udsat for, og endelig er Syddjurs' borgmester kommet med den idé, som vi andre har haft længe, at man måske skulle sikre oversigtsforholdene noget bedre ved jernbaneoverskæringerne.

Det er endnu ikke blevet klargjort, om signalerne har virket efter hensigten, og det bliver det måske heller aldrig, men når man er ude i trafikken, må man dog sande, at der er mange, der glemmer at køre bil, når man kører bil. Og det kan nemt være, at de overlevende også har den tanke, så det ville være optimalt, om man så kunne stoppe omtalen, så de ikke skulle blive mindet om det igen og igen.

At letbanens direktør i første omgang kom med en ikke gennemtænkt kommentar, der senere skulle præciseres, gør selvfølgelig ikke tingene bedre.

Nu kommer der bomme op ved enkelte overskæringer de kommende måneder, og andre bliver nedlagt. Så kan vi så høre en strøm af beklagelser desangående!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce