Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Husk nu de ansatte – også om natten

Når Aarhus Kommune årligt vokser med over 5000 nye borgere, vil det utvivlsomt øge presset på vores infrastruktur. Jeg erkender, at det er en udfordring, som vi skal have løst, hvis byen også fremover skal være til at færdes i.

I den nye erhvervsplan for 2020-2023 lægges der op til, at en del af løsningen skal findes ved at øge godstransporten i nattetimerne, hvor resten af byen alligevel sover. Vi bliver ganske enkelt nødt til at tænke i nye baner, hvis ikke byen skal sande fuldstændig til i lange køer.

Men i vores iver efter at tænke i nye baner, må vi ikke overse de negative konsekvenser. Det er dokumenteret, at natarbejde er sundhedsskadeligt. Vi ved, at det øger risikoen for diabetes, hjerte-kar-sygdomme og forskellige kræftformer. Hvis natkørslen øges, er det derfor nødvendigt, at vi gør alt, hvad vi kan, for at mindske de sundhedsmæssige konsekvenser. Det kræver blandt andet klare restriktioner på, hvor meget natarbejde den enkelte chauffør må pålægges.

Udover den fysiske sundhed vil øget natarbejde også have en psykisk belastning for chaufførerne, der ofte kører med værdifuldt gods og har adgang til diverse nøgler og adgangskoder. Det bliver en stressende faktor, når chaufføren føler sig ekstra udsat og konstant skal se sig over skulderen. En løsning til at mindske denne psykiske belastning kunne være at stille krav om, at en chauffør ikke må køre alene om natten.

I LO Århus er vi åbne for ethvert initiativ, der kan mindske trængslen i Aarhus Kommune. Dog vil vi understrege, at det aldrig må blive på bekostning af de ansattes helbred og arbejdsforhold. Vi skal sikre, at vi i vores søgen efter smarte løsninger ikke glemmer de ansattes ve og vel.

Vi har en klar forventning om, at politikerne lytter til de bekymringer om arbejdsmiljøet, som vi fra arbejdsmarkedets parter giver udtryk for. Og det må meget gerne være, inden forhandlingerne om den nye erhvervsplan er afsluttet.

Annonce
Kresten Vendelboe, formand for LO Århus. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Oversvømmelser fortsætter: Veje i det vestlige Aarhus lukket i 14 dage

Byudvikling For abonnenter

Byrådsmedlem er bekymret for kulturarven: Stigende antal bevaringsværdige ejendomme rives ned

Annonce