Annonce
Debat

Læserbrev: Hvad vil flertallet med Bering-Bedervejen?

I onsdagens Århus Stiftstidende, 9. maj, skriver redaktionschef Jens W. Møller, at jeg bør lytte til anlægsgartner Hans I. Hansens indvendinger mod Bering-Bedervejens fastlagte linjeføring og åbne for, at vi undersøger den alternative linjeføring.

Som bekendt varslede forvaltningen tidligere på året ved en fejl borgerne i området om, at vi ville undersøge en alternativ linjeføring. Jeg valgte at stoppe disse undersøgelser for ikke at skabe usikkerhed hos beboere i området.

Den fastlagte linjeføring er besluttet i byrådet. Det er en beslutning, som jeg og resten af min byrådsgruppe stemte imod. Jeg påpegede de gener og konsekvenser, som linjeføringen vil medføre for borgere og virksomheder i området.

Jeg er blevet pålagt at gennemføre den linjeføring, som flertallet med borgmesteren i spidsen har besluttet. Det er dermed ikke mit ansvar og min opgave at ændre på linjeføring. Hvis flertallet fremsætter et forslaget i byrådet om, at vi skal undersøge den alternative linjeføring, vil jeg selvfølgelig forholde mig til spørgsmålet. Det må derfor være relevant at spørge: "Hvad vil flertallet med Bering-Bedervejen?"

Jeg kan kun opfordre flertallet til at handle hurtigt, hvis det ønsker nye undersøgelser. En hurtig afklaring bør have højeste prioritet, så borgerne i området kan få vished for, om det har nogen betydning for dem og deres ejendom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce