Annonce
Debat

Læserbrev: Hvis jeg får et valg, vil jeg blive boende i Gellerup

Byparken i Gellerup er lige ved at springe ud - de tager hul på anden etape i dag. Vi går en tur igennem parken med Søren fra SLA Arkitekter, der står bag projektet.Foto: Axel Schütt
Annonce

Camilla Fabricius forsøger i sit læserbrev søndag 8. juli at forklare, hvorfor Socialdemokratiet i Aarhus Byråd har besluttet at rive ni boligblokke ned i Toveshøj/Gellerup. "Med denne massive hjælp til vores udsatte boligområder river samfundet det økonomiske stavnsbånd midt over og giver tusindvis af beboere noget, de længe ikke har haft i forhold til deres bopæl: Et valg."

Camilla, du får det til at lyde, som om alle, der bor i Gellerupparken, bor der af nød og ikke af lyst. Jeg er træt af bedrevidende politikere, der tror, de ved, hvordan andre mennesker skal leve deres liv, og hvordan politikerne vil ændre det, uden faktisk at tale med de mennesker, det handler om.

Du siger, at vi nu har et valg. Jeg har altid haft et valg. Jeg valgte at flytte til Gellerup, da jeg skulle finde noget hurtigt i Aarhus, jeg valgte at blive boende, da jeg fandt ud af, hvor dejligt det er at bo her, og jeg vil vælge at blive boende, selvom du påstår, at jeg kun bor der på grund af mit økonomiske stavnsbånd.

På grund af jeres aftale kan jeg nu blive tvunget til at flytte et andet sted hen, hvis min blok skal rives ned. Jeg skal flytte væk fra mine gode naboer, min omgangskreds, de gode kulturelle tilbud, mangfoldigheden og alle de ting, jeg kender og holder af.

Grunden til, at folk har sociale problemer, er selvfølgelig ikke mursten og beton. Sociale problemer findes i mennesker, og selvom deres blok bliver revet ned, så forsvinder de problemer ikke. Nissen flytter med, så at sige.

De Konservatives Mette Skautrup mener også (i et læserbrev søndag 8. juli, red.), at hun har løsningen på alle vores såkaldte problemer. Men jeg føler, at hun taler ned til os. Som om vi er så uintelligente, at vi ikke selv forstår, hvad der er bedst for os. Vi har brugt årevis på møder om helhedsplanen. Jeg har brugt min fritid på at kæmpe beboernes sag. Jeg har været til beboermøder og afstemninger, men til hvilken nytte? I har allerede besluttet jer til ikke at lytte til os. Hvorfor har jeg brugt så lang tid på alle de møder, når I er fuldstændig ligeglade med, hvad vi faktisk har at sige?

Vi har også holdninger herude i den såkaldte ghetto. Vi er medlem af foreninger, vi er en del af det danske samfund.

Vi er enige om, at det er bedst at være på arbejdsmarkedet, hvis man kan. Men man bliver altså ikke mere dansk ved at være på arbejdsmarkedet. Det er ikke mere dansk at have en uddannelse end ikke at have en. Man kan sagtens have et godt liv som rengøringsassistent.

Jeg kan ikke forstå, at I fuldstændig ser bort fra, at vi er i gang med en helhedsplan, renovering af blokke, og en flot, ny bypark er ved at dukke op. I virker ligeglade med, at den nye boligsociale helhedsplan starter op igen i august, og den forrige gjorde rigtigt meget godt for beboerne i området.

I denne debat kommer det ofte til at handle om, at I gerne vil hjælpe folk. Men I kigger ikke på de muligheder, der findes i de mennesker, der bor her. Hvis I spurgte os, kunne vi måske komme med nogle bedre løsninger.

I er altid velkomne til at komme forbi til en kop kaffe og en rundvisning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fup og fakta om corona-bølgen: Hvorfor er Aarhus ramt af coronasmitte lige nu?

Aarhus

Corona-smitte: Halvdelen af nye tilfælde kommer fra Aarhus

Aarhus For abonnenter

Da Aarhus blev slået tilbage til start: Coronavirus har taget Smilets By i førergreb

Annonce