Annonce
Debat

Læserbrev: Hvor er kommunens vilje til dialog?

LÆSERBREV: Jeg er nødt til at komme med en efterlysning, da jeg ikke kan finde den rette vej frem til en dialog med Aarhus Kommunes kontor for Drift og Anlæg under Teknik og Miljø.

Da jeg er en af de berørte lodsejere i forbindelse med det store Beder-Bering vejprojekt, vil jeg gerne i dialog med de rette embedsfolk/beslutningstagere i kommunen.

Jeg vil nemlig gerne undgå at køre endnu flere tunge traktorer, gyllevogne og andre store landbrugsredskaber forbi skolen og ind igennem Mårslet for at komme ud til mine marker. Og undgå at bruge ekstra meget diesel og medfølgende CO2-udslip på en lang omvej i fremtiden, fordi mine marker bliver skåret over på tværs af den planlagte linjeføring.

Her vil jeg pointere, at jeg ikke protesterer over vejprojektet. Det er fornuftigt nok, men jeg er frustreret over, at jeg som lodsejer intet har hørt fra 'Drift og Anlæg' eller den overordnede Teknik og Miljø-forvaltning.

På skrift har jeg for længst indleveret et alternativt forslag til vejføring til Aarhus Kommune. Her går vejen stadig over mine jorde, men i udkanten af marken.

Det ser for mig ud til at være en billigere løsning for kommunen - langt mere praktisk fordi vej og rundkørsel ikke skal hæves op i flere meters højde og udsynsmæssigt genere masser af mennesker. Passagen over Giber Å vil blive kort, tilslutningen fra Obstrupvej noget kortere, og frem for alt vil ekstra meget tung trafik omkring skolen og igennem Mårslet og en øget miljøbelastning blive undgået.

Mit forslag er efter min mening både fornuftig og billigere for kommunen. Men som nævnt, har jeg intet hørt fra kommunen - intet! Hverken for eller imod. Ikke et kvæk.

Jeg har ydermere forsøgt at invitere beslutningstagere og embedsfolk ud på besigtigelse af ejendommen og området for at få syn for sagn og endda budt på frokost - men intet har jeg hørt.

Derfor sender jeg nu en offentlig efterlysning afsted: Hvor findes viljen til dialog henne? Er der nogen, som har gemt den i en skuffe?

Det kan ikke være meningen, at Aarhus Kommune er ude i så store og omfattende vejprojekter uden at drage berørte lodsejere ind i en snak om praktikaliteter og løsningsmuligheder. Find nu den vilje til dialog frem!

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Se de vilde billeder: AGF-triumf i Herning

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Annonce