Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Hvor skal den almene århusianer bo?

Samtlige medlemmer af byrådet, med undtagelse af Enhedslisten, stemte 28. maj for forslaget om nedrivning 900 almene boliger. Baggrunden for beslutningen var, at de tre områder, Gellerup, Toveshøj og Bispehaven, er på regeringens liste over hårde ghettoer, der skal medvirke til en nedskæring i antallet af almene familieboliger til 40 procent inden år 2030. Men nedrivningen af disse almene boliger baner vejen for privatisering af boligområderne, hvilket vil skubbe folk med lave indkomster yderligere ud af byen.

De berørte familier bliver tvangsflyttet – eller ”genhuset”, som man så fint kalder det – men hvor skal de flytte hen? De må ikke flytte til andre almene boligområder, for så risikerer disse områder også at ende på regeringens ghettoliste. Tvangsflytningerne vil sætte et enormt pres på de i forvejen pressede ventelister til byens almene boliger. Derudover vil der være 900 færre almene boliger til rådighed, hvis de tre berørte områder står over for en privatisering.

Beslutningen, som sker på baggrund af en påstand om parallelsamfund, har dermed store konsekvenser for den almene boligsektor, fordi man forsøger at løse sociale økonomiske problemer med nedrivninger af gode billige boliger til familier med lave indkomster.

Selvom der var bred opbakning hos byrådets medlemmer for beslutningen, er det vigtigt, at beboere, der er imod beslutningen om nedrivningen, kommer på banen og deltager i modstanden. Modstand har historisk set vist sig at være et brugbart middel i kampen om bevarelse af almene sociale boligområder. På Østerbro i København ligger Brumleby, der med sin placering åbner op for fantastiske muligheder for, at boligspekulanter kan tjene mange millioner på tæt og høj bebyggelse. Brumleby, der er et alment socialt boligområde, har derfor også flere gange været et varmt emne for spekulanter, men beboernes modstand har gjort, at området stadig eksisterer i dag – en kamp, der har eksisteret siden 1960’erne.

Historien om Brumleby viser, at beboernes modstand kan være et stærkt middel i bevarelsen af almene boligområder. I Aarhus kæmper foreninger som bl.a. Almen Modstand Aarhus mod byrådets beslutning gennem diverse tiltag og demonstrationer i håbet om at bevare muligheden, for at folk med lave indkomster stadig kan bo i byen.

Alle almene beboere bør komme ind i kampen, idet de også bliver berørt, når ventelisterne bliver sat ud af kraft.

almene boliger alment byggeri mursten varieret boliger boligbyggeri sovialt boligbyggeri kronik aarhus byskilt nex
Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat For abonnenter

Hvad nu, Venstre: Ahlers exit er en katastrofe

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Østjylland

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Alarm 112

Vanvidsbilist mister bilen: Overhalede politiet med 200 km/t

Annonce