Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Hvorfor er landets bedste superhospital udstyret med landets dårligste adkomst- og p-anlæg?

Aarhus Universitets Hospital Skejby. Arkivfoto: Kim Haugaard
Annonce

Hvor er regionsrådet? Nedlæg det bare. For sjette år i træk er Aarhus Universitetshospital i Skejby kåret som Danmarks bedste superhospital af "kunderne", de skattebetalende hospitalsbrugere. Som regelmæssig fast "kunde" i flere af hospitalets specialafdelinger kan undertegnede med fornøjelse bekræfte, at denne forpligtende udnævnelse bestemt er fuldt ud berettiget og meget fortjent. Særligt den høje lægefaglige kvalitet, som man oplever i Skejbys specialafdelinger, er i særklasse. Det samme gælder hospitalets kompetente og ganske enestående plejepersonale, der overalt udviser en naturlig og venlig hjælpsomhed, som er højt værdsat af patienterne.

Det er et stort hospital, meget stort, i størrelse som Ribe by, men det er tydeligt, at man overalt bestræber sig på at opretholde en god og meget venlig arbejdstone og en særdeles fin kundeservice.

Imidlertid er det et ganske alvorligt og uforståeligt paradoks, at dette højt værdsatte kvalitetsniveau overalt indendørs på superhospitalet bestemt ikke går igen i hospitalets udendørs faciliteter, som "kunderne"/patienterne og deres pårørende jo er så dybt afhængige af.

Det er gådefuldt, men antagelig via politisk indflydelse, at superhospitalet er blevet belemret med så elendige, amatøragtigt indrettede og aldeles forkrampede og utilstrækkelige adkomst- og p-forhold, formentlig med den skjulte hensigt, at "kunderne" skal presses ud af deres kære biler og over i kollektiv trafik, der desværre kun eksisterer på papiret, for eksempel er letbanens stop placeret i kilometerafstand fra superhospitalets indgange, umuligt for dårligt gående mennesker.

Patienter og deres pårørende spilder utroligt mange timer hver eneste dag på at styrte rundt efter en p-plads, ofte forgæves, og må efterfølgende finde sig i at blive plukket for høje p-afgifter.

Der er ingen undskyldning for at lave et så elendigt p-anlæg. Alle betingelser for at etablere de rigtige og elegante, kundevenlige forhold er jo til stede i Skejby: Et jomfrueligt kæmpeareal og byens højt anerkendte arkitekter og dygtige ingeniører til disposition. En løsningsmodel i to eller tre etager er en oplagt mulighed.

Kig for eksempel på den rigtige model, der findes lige om hjørnet: Storcenter Nord, der har rigeligt med p-pladser i to etager til rådighed hele året og ganske gratis parkering. Samtidigt er det store forretningscenter økonomisk velkørende.

Selvfølgelig skal parkering på det offentlige superhospital i Skejby være gratis – også for personalet! Hospitalet er jo både købt og betalt af skatteborgerne, og det er ganske uanstændig dobbeltbeskatning at opkræve dem yderligere skat eller afgifter for at benytte deres eget hospital.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mundbindene har fundet vej i de århusianske busser - men stadig mange tager turen uden

Aarhus

Nye restriktioner for børn og lærere når skolerne starter

Aarhus

Sommervejret lokker folk frem - men alle er gode til at holde afstand og tage hensyn

Annonce