Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Hvorfor tager det os en corona-epidemi at takke sundhedsvæsnet?

Annonce

Politikere og organisationer, civile borgere og medierne, mange hylder lige nu sundhedsvæsenet for deres indsats. Det sker i Danmark, det sker i USA, det sker i Storbritannien, og det er super! Der er bare et nagende spørgsmål ... Hvorfor tager det os en verdensomfattende virus, før vi vender blikket imod sundhedssektoren og begynder at bifalde det arbejde, det er at passe på os? Et arbejde, som de udfører hver eneste dag?

Det er ikke nemt at være læge. Det er heller ikke nemt at være sygeplejerske. Det er i hvert fald heller ikke nemt at være ambulanceredder. Sundhedspersonale tager beslutninger, små som store, der direkte eller indirekte enten kan redde et menneske eller efterlade verden med et mindre i den. Disse beslutninger foretages nogle gange hver dag, måske endda flere gange om dagen. De er beslutninger, som vil få de fleste andre til at blegne. Smid dårlige arbejdstider (i hvert fald som offentlig ansat), ikke altid de bedste lønninger og til tider sure patienter med i kombinationen, og du får en cocktail, som kan gøre dig rigtig træt af dit arbejde. Men de gør det alligevel!

Covid-19 gør det ikke bedre. Ikke kun er det danske sundhedsvæsen under pres på alle fronter, men alle har også en idé om, hvad der skal gøres. Masker på, masker af, karantæne, ingen karantæne, åbne op, lukke ned. Disse beslutninger er i samfundets og politikernes hænder, men uanset hvad er sundhedsvæsnet stadig på frontlinjerne. De er nemlig aldrig gået fra den.

Sundhedsvæsnet er det danske samfunds rygrad. Ikke kun findes der mange arbejdspladser forbundet til sundhedssektoren, men alle borgere gennemgår på et eller andet tidspunkt i livet et forløb forbundet med sygepleje, og sådan er det. Uden ville vi som samfund langsomt falde fra hinanden.

Det er heller ikke begrænset til sundhedsvæsnet. Butiksmedarbejdere, skraldemænd, postbude, folkeskolelærere, lagerarbejdere, alle erhverv, som ofte ikke får spotlightet, men som det danske samfund ville brase sammen uden.

Vi skal være mere taknemlige for portøren, for sygeplejersken, for ambulanceredderen, for lægen, for "hverdags"-helten.

Hyld sundhedspersonalet. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Muligt gennembrud i sag om skuddræbt rapper: To sigtede mænd frygter for deres liv

Aarhus

Ekspert om corona-bølgen i Aarhus: - Overraskende, kraftfuld og meget pludselig

Aarhus For abonnenter

Tonicha går med mundbind i bussen: 25-årig ven døde af corona

Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Annonce