Annonce
Læserbrev

Læserbrev: I DF rejser vi os bedst ved at sige undskyld, lære af vores fejl og komme tilbage i arbejdstøjet for et bedre Danmark

Lad mig gøre det klart fra starten af - jeg giver ene og alene Dansk Folkeparti, herunder mig selv, skylden for valgresultatet. Det er ikke mediernes skyld, vælgernes skyld, de andre partiers skyld, klimatossers skyld eller russisk indblandings skyld. Det er vores ansvar og ingen andres, at vi har fået en historisk tilbagegang og et katastrofalt valg. Vi har ikke gjort det godt nok, og det straffes vi for nu.

Der skal nok komme mange bud fra alle sider på, hvad det dårlige valg skyldes, men jeg mener, det bl.a. skyldes, at vi i denne valgperiode har lagt et ensporet fokus på udlændingepolitikken. Det er skam et vigtigt emne, som vi har fået mange vigtige ting igennem på, men det er bare ikke det vigtigste emne for befolkningen.

Når både S, V, NB og DF de seneste år har talt om en stram udlændingepolitik, så vil borgerne gerne vide, hvad partierne mener om andre områder. Hvad kan de byde ind med på velfærd, på klima, på sundhed og trafik? Da har vi ikke været lige så gode til at fremhæve andre emner som resten af partierne, måske lige med undtagelse af vores retspolitik. Hvad skal folk stemme på os for, hvis andre har den samme politik om udlændinge plus en masse andet at byde ind med? Vi har haft rigtig mange dygtige kandidater med en masse spændende mærkesager, men deres taletid har været begrænset på den store landspolitiske scene.

Der har også været stor forvirring for vælgerne i forhold til vores politiske ståsted, som har skiftet fra shitstorm til shitstorm. Pensionsreformer, omskæring af drengebørn, minimumsnormeringer, og om støtten gik til S eller V, er gode eksempler på, hvordan det "sikre" valg har været usikkert over en lang periode. Det er svært at føre en valgkamp uden at have en klar linje at forholde sig til.

Når DF kommer med en politisk ytring, så skal vi stå ved den lige til den bitre ende, uanset hvad medierne eller andre partier siger omkring os. Det er vi generelt gode til, men vi kan blive endnu bedre. Endelig har vi ikke levet op til vælgernes forventninger på velfærdsområdet. Der har været store besparelser på uddannelsesområdet, vi mangler midler til sygehusvæsenet, psykiatrien er underprioriteret, og få taler om børnene i DF. For ikke at nævne ældreområdet, hvor mange pensionister har følt sig snydt, og da må vi bare erkende, at satspuljens afskaffelse ikke lige var vores vælgeres største prioritet på ønskelisten.

Tiden er inde til refleksion over den måde, vi som parti profilerer os på, for tilbagegang betyder også tid til forandring. Vælgerne har klart vist, at et rent fokus på udlændingepolitikken ikke er godt nok længere. Emnet er vigtigt for mange, men ikke afgørende, og derfor skal der lægges tilsvarende vægt på andre politiske mærkesager - især nu, hvor vi ikke står alene med den politik. Vi skal ud at vise, Dansk Folkeparti er et parti, som kæmper for alle danskere. Et parti, der lytter til borgerne, tager aktuelle udfordringer alvorligt og samtidig sikrer, vi har et Danmark at give videre til vores børn.

- Vi skal fremhæve den borgernære velfærd langt mere og lytte til, hvad borgerne selv siger, er de vigtigste udfordringer. Velfærdsstaten er grundstenen i et trygt og værdigt samfund, og da skal vi være en garant mod enhver forringelse.

- Vi skal have langt mere fokus på et Danmark i balance, så fremtiden ikke bliver en centralisering af befolkningen i fem-seks byer på landsplan. Et sammenhængende Danmark, hvor din bopæl ikke skal diktere, om du kan få uddannelse, arbejde, ældrepleje eller lægehjælp.

- Vi skal tage os gevaldigt sammen på klimaområdet, noget, jeg har slået på tromme for lokalt i mange år, og få skabt en reel klimapolitik, hvor vi med forskning og sund fornuft vender udviklingen til det bedre for naturen og vores klode. Venstrefløjen er gået i panik, så der er behov for et parti med fornuftige klimatosser, der kan mane lidt til besindelse.

- Og så skal vi fortsat være frontkæmper mod indvandringens udfordringer, så de, der vil Danmark, integreres ordentligt og bidrager til samfundet, mens de, der modarbejder vores kultur og værdier, afvises eller sendes hjem igen hurtigst muligt.

Jeg mener, det er vigtigt, vi tager vores ansvar for valgets resultat alvorligt og indser de fejl, vi har begået. Rigtig mange dygtige mennesker er røget ud af Folketinget, og dem skal vi have valgt ind igen om fire år. De fortjener, vi lærer af dette valg og bruger de erfaringer til at sadle om og starte arbejdet med en ny tillidsopbygning hos befolkningen. Vores medlemmer fortjener det, vælgerne fortjener det og Danmark fortjener det.

DF er og bliver den bedste garant for en tryg og borgernær velfærd, hvor der tages hånd om de svageste i samfundet, og alle danskere får et værdigt liv, uanset deres alder, bopæl, indkomst, eller sundhedstilstand. Dansk Folkeparti har derfor stadig en vigtig rolle at spille i dansk politik - vi kæmper fortsat videre for Danmark.

Annonce
Daniel Pedersson. Pressefoto
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce