Annonce
Læserbrev

Læserbrev: I ræset mod storbydrømmene har man en tendens til at glemme det vigtigste

Det er ikke nok med de mange boliger, hvis der ikke også er mulighed for at have et godt og aktivt liv ved siden af. Og netop derfor er det relevant med flere idrætsfaciliteter i hele Aarhus Kommune.

Til borgermødet om fremtidens idrætsfaciliteter, som blev afholdt på Aarhus Rådhus 2. marts blev det helt klart, at der er et stort og gennemgående behov for flere og bedre idrætsfaciliteter. Og i modsætning til det midtby-fokus, som har det med at stjæle opmærksomheden i Aarhus Byråd, så er der her tale om et emne, som i den grad er relevant i hele Aarhus Kommune.

Til borgermødet var det derfor også dejligt at se, at der var dukket borgere op fra mange forskellige lokalområder for at tale netop deres sag. Alle steder er der ønsker til konkrete udvidelser, og mange steder oplever man, at nuværende hold til udvalgte idrætsgrene bliver udsolgt på få minutter. Sidder man ikke klar derhjemme ved computeren til rette tid, så er det bare ærgerligt.

Det er uholdbart og vidner om et område, der i den grad er blevet underprioriteret i mange år. Og det er skidt, for idrætsfaciliteterne skaber rammerne om noget meget vigtigt i vores samfund. Det handler nemlig i høj grad om fællesskab og sammenhængskraft. Men i fællesskabet ligger der også en stor individualitet i forhold til, hvilken sportsgren eller fritidsaktivitet som har ens interesse.

Borgermødet viste nemlig også, at der både er et ønske om idrætsfaciliteter, der understøtter traditionelle sportsgrene som fodbold, håndbold og svømning, men at der også er massevis af nye og alternative måder at dyrke idræt og fritidsliv på. Men de mange nye idrætsfaciliteter kræver en prioritering af området.

Til den afsluttende debat til borgermødet, hvor jeg deltog på vegne af Dansk Folkeparti, blev det heldigvis også klart, at der efterhånden er mange partier i Aarhus Byråd, som bakker op om en såkaldt budgetmodel for idrætsområdet. Den skaber ikke flere penge i kommunekassen, men den forpligter byrådets partier til, at der årligt findes midler til at investere i området, i takt med at vi bliver flere i kommunen.

Et flertal i Aarhus Byråd har, med Socialdemokratiet i spidsen, travlt med at gøre Aarhus til en international storby. Og i sådan en skal der bo rigtig mange mennesker. Det kræver naturligvis rigtig mange boliger, hvorfor der for tiden bliver bygget rigtig meget. Men i ræset mod storbydrømmene har man en tendens til at glemme det vigtigste. Det er ikke nok med de mange boliger, hvis der ikke også er mulighed for at have et godt og aktivt liv ved siden af. Og netop derfor er det relevant med flere idrætsfaciliteter i hele Aarhus Kommune.

Illustration: Jens Nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce