Annonce
Debat

Læserbrev: Igen - stop med at sparke til dem, som allerede ligger ned

Med fare for at gentage mig selv, så er det en præcis lige så dum idé - når Radikale Venstre nu går til valg på, at alle kontanthjælpsmodtagere under 30 år på et øjeblik skulle blive jobparate, hvis det stod til dem - som det var, da regeringen med et trylleslag ville gøre alle aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år jobparate.

Dengang tilbage i juni skrev jeg også i et læserbrev; at jeg til daglig arbejder med de udsatte unge arbejdsløse på Jobcenter Aarhus - og derfor ved jeg, at de unge kontanthjælpsmodtagere heller ikke lige pludselig bliver klar til at varetage et ordinært arbejde, bare fordi man fra den ene dag til den anden begynder at kalde dem jobparate. Der er jo en grund til, at vi socialrådgivere har vurderet, at de hører til målgruppen "aktivitetsparate". Nemlig at de har andre problemer end ledighed. Sociale problemer eller problemer med helbredet, som gør, at det vil kræve et lidt længere forløb og en mere helhedsorienteret indsats, hvis de skal blive klar til job eller uddannelse, og som giver dem ret til en koordinerende sagsbehandler og mentorstøtte.

De Radikales leder, Morten Østergaard, siger, at hvis man ikke kan varetage et job, skal man tilbydes en helt anden indsats end kontanthjælpssystemet. Det kan han have ret i, men så burde han foreslå at investere i at ansætte af flere socialrådgivere, så vi kunne få færre sager per sagsbehandler, og så borgerne hurtigere kunne få afklaret deres arbejdsevne og blive indstillet til ressourceforløb, fleksjob eller førtidspension, i stedet for at gøre dem fattigere i ventetiden ved at fratage dem deres aktivitetstillæg.

Jeg synes, Morten Østergaard skulle komme på besøg hos os ude i virkeligheden. Møde nogle af de såkaldt aktivitetsparate borgere, som han tror, bare skal presses hurtigst muligt ud i job. Så kan det være, han får øjnene op for, hvor hårdt ramt af psykisk og fysisk sygdom, handikap, skader og/eller store sociale problemer som fattigdom, hjemløshed, kriminalitet og stofmisbrug rigtig mange af dem er. Og hvor belastet en opvækst, ringe en skolegang og/eller forfærdelige oplevelser de fleste har med sig i bagagen.

Som lovet vil jeg til slut gentage mig selv: Stop nu med at sparke til dem, som allerede ligger ned! Det er fattigdom og arbejdsløshed, vi skal kæmpe for at slippe af med - ikke de fattige og arbejdsløse ...

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Aarhus

Slagsbrødre gik løs på hinanden på gaden: Aggressiv og voldelig adfærd

Annonce