Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Ja tak til flere pædagoger, nej tak til minimumsnormeringer

Lørdag 6. april var der demonstrationer for minimumsnormeringer i daginstitutioner mange steder i landet - også i Skanderborg. Selvom minimumsnormeringer måske på overfladen lyder som en god idé, er jeg ikke tilhænger af dem. Det er og bør efter min mening være kommunernes opgave at prioritere mellem de forskellige serviceområder. At bede om at få dikteret et bestemt serviceniveau på daginstitutionsområdet fra Christiansborg udhuler det kommunale selvstyre. Man kunne også frygte, at kommunerne "ræser mod bunden" og kun vil levere det minimumsfastsatte.

Jeg forstår udmærket de forældre, der gerne vil have flere pædagoger til at tage sig af deres børn. Men det er en kommunalpolitisk opgave, og det skal de tale med deres kommunalpolitikere om. I Det Konservative Folkeparti opfatter vi det kommunale selvstyre som en hjørnesten i vores demokrati, vi skal værne om. De borgernære beslutninger skal tages så tæt på borgerne som muligt.

Vi har altid som målsætning, at midlerne bruges mere effektivt på de borgernære, bløde velfærdsområder, så jeg vil for mit vedkommende rigtig gerne se på mulighederne ved efterårets budgetforhandlinger for at imødegå nogle af ønskerne. Og det behøver ikke være vanskeligt. Det kræver blot, at man holder igen med feel good- og nice-to-have-projekterne og fokuserer på kernevelfærdsområderne. Det er netop det, vi til hver en tid i Det Konservative Folkeparti har argumenteret og arbejdet for.

Om vi så kan levere, er et spørgsmål om prioriteringer, og hvad partierne kan blive enige om. Men jeg fornemmer, at flere partier er i bevægelse og nu ønsker større fokus på kernevelfærden. Det har vi længe efterlyst fra konservativt hold, og derfor hilser vi det velkommen.

Men udfordringerne løses ikke ved at lade staten bestemme normeringerne. Det gør bare kommunalpolitikerne til administratorer, der i sidste ende ikke har indflydelse på ret meget, fordi Christiansborg bestemmer. I Det Konservative Folkeparti mener vi, at vi selv i kommunerne kan og skal tage ansvar for at give børnene i vores institutioner de bedste vilkår. Og så skal vi udvise tillid til vores ansatte og rent faktisk lade dem bruge deres tid sammen med børnene i stedet for papirarbejde og registrering. Så ja tak til flere voksne med tid og overskud i vores institutioner, men nej tak til minimumsnormeringer.

Annonce
Thomas Cordtz. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se listen og prisen: Kommunen har solgt 32 ejendomme siden 2007

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce