Annonce
Debat

Læserbrev: Jacob Bundsgaard er borgmester for Aarhus - ikke for E45 eller Kattegat

Foto: Jens Thaysen

LÆSERBREV: Vores borgmester Jacob Bundsgaard er på pletten, når det drejer sig om udvidelse af motorvej E45 og nu senest en broforbindelse over Kattegat via Samsø, hvor han 27. marts har et læserbrev her i Århus Stiftstidende.

Han har flere gange deltaget i møder omkring E45, hvor han ganske rigtigt har udtrykt, at E45 er ved at sande til. I det seneste læserbrev synes jeg, han er tæt på at gå i selvsving, når han skriver, at med en Kattegatforbindelse vil de to tungeste vidensmiljøer i Danmark blive bundet sammen.

Hvad så med resten af Danmark? Det såkaldte Udkantsdanmark, hvad skal der blive af det?

Men Jacob Bundsgaard er borgmester for Aarhus. Hverken for E45 eller Kattegat. Hvor er han henne, når det drejer sig om trafikken i den by, han er borgmester i? Lad os høre noget om, hvorfor det flere gange i døgnet skal tage 20-25 minutter at køre en kilometer fra Østbanetorv til Sønder Allè, og hvorfor det famøse kryds på Mindet ved Dokk1 ikke snart bliver rettet ud.

Der skal da gøres noget, inden Aarhus Ø er fuldt udbygget og bilerne herfra vil belaste Skolebakken og Havnegade yderligere. Hvorfor sker der ikke noget? Som Lars Svendsen skrev i Avisen Danmark for nylig, går det simpelthen for langsomt i det offentlige regi.

Byg nu den alternative østlige omfartsvej over havnen via Mellemarmen til Pier 2 eller 3. Der er stort set plads på Sydhavnsgade og Balticagade. Led den sydgående trafik fra Aarhus , containerterminalen og den flyttede Molslinjen denne vej.

Så kan vi tilmed undlade den ofte diskuterede Marselistunnel, der i byggefasen over flere år vil give et kaos uden lige til og fra den sydlige bydel. Ude på Mellemarmen kan man i ro og fred bygge en bro eller tunnel over til Pier 2 eller 3. Der er hverken bil eller skibstrafik.

Et ganske gratis forslag fra en ukendt og ydmyg århusianer, men jeg forventer selvfølgelig, at Balticagade bliver døbt om til Tonny Hansens Gade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

AGF

Målløst i forårspremiere i Aarhus: AGF kunne ikke få hul på Hobro

Annonce