Annonce
Debat

Læserbrev: Jacob Bundsgaard, vi glemmer ikke

Illustration: Jens Nex
Annonce

Min borgmester, stemmeslugeren Jacob Bundsgaard, overtog torsdag den 8. marts formandsposten i Kommunernes Landsforenings (KL) bestyrelse.

Han benyttede indtrædelsen til i et Facebook-opslag at gøre arbejdstagerne opmærksom på, at hvis offentligt ansatte skal have den lønstigning, som fagforeninger har lagt frem, må der fyres 5000 i det offentlige. Det er en grim trussel, fremlagt som simpel matematik.

Men lønudgifter er ikke en fast størrelse. De er politisk prioriteret, og politik er holdninger og mod.

Jeg mener, at Jacob Bundsgaards udlægning kun kan opfattes som spin, fordi det stjæler opmærksomheden fra andre store knaster i forhandlingerne - herunder aftaler om anstændige arbejdsvilkår for offentligt ansatte.

Officielt er Bundsgaards udmelding en ansvarlig begrundelse for, at han stemte for KL's enorme magtdemonstration; danmarkshistoriens største lockout.

Men det er ikke ansvarligt at tromle hen over de offentligt ansatte. Arbejdsgiverne agerer som en overmagt og ikke som en part i en forhandling om fælles bedste.

Jeg er selv folkeskolelærer, og mit ønske til forhandlingerne var at komme af med LOV 409 og erstatte den med en aftalt arbejdstidsaftale.

Siden 2013 har lærerne levet med bevidstheden om, at de offentlige arbejdsgivere kan handle som overmagt. En ufin alliance mellem KL og den daværende SF, S og R-regering besluttede en lockout, et regeringsindgreb og derefter en arbejdstidslov. Intet af dette kunne lærerne gøre noget ved. Det var et overgreb fra magthavernes side.

Arene fra endnu en magtdemonstration vil gnave hele vejen ned til stemmeboksen. Til kommunalvalget i november 2013 havde jeg min lille søn med. Jeg stod længe med blyanten i hånden og kiggede på stemmesedlen. "Du græder, mor " - sagde han og trak mig i armen. Herefter foldede jeg min blanke stemmeseddel sammen og afleverede den i stemmeurnen.

Vi vil heller ikke glemme denne gang.

S, SF, Ø og Å har siden sidste uge siddet på flertallet i KL's bestyrelse. Mine forventninger til dette flertal er store - det er et lyspunkt i en tilspidset situation omkring OK18.

Kom nu, Bundsgaard - kæmp for en anstændig overenskomst sammen med det politiske flertal, som er fortaler for lønmodtagernes ret til at forhandle sig til en overenskomstaftale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Hætteklædte tyveknægte på båd skaber utryghed på Aarhus Ø

Annonce