Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Kære politikere - vi skal tjene pengene, før vi kan bruge dem

Med kort tid til at vi danskere skal sætte vores kryds til folketingsvalget, må vi desværre konstatere, at virksomhedernes vilkår tilsyneladende ligger langt nede på prioriteringslisten hos såvel politikere som hos danskerne generelt. I hvert fald handler debatten i langt højere grad om at fordele pengene end om, hvordan vi tjener dem.

Men vi kan ikke have et stærkt samfund her i Østjylland uden stærke virksomheder, som skaber vækst og job. Og virksomhederne kan til gengæld heller ikke klare sig uden skoler, pasningstilbud og infrastruktur, som det offentlige leverer den anden vej. Det er den gode cirkel, vi har i Danmark, som er så vigtig for vores succes.

Danske virksomheder og deres medarbejdere bidrager med 550 mia. kr. til de offentlige pengekasser gennem skatter og afgifter – om året. Det viser en ny DI-undersøgelse af virksomhedernes ”velfærdsaftryk”. De penge kan vi som samfund – og som vælgere – prioritere til grønne initiativer, forskning, lavere skatter, infrastruktur, sundhed og mange andre ting, der kommer samfundet til gavn. Det giver dermed sig selv, at jo bedre virksomhederne klarer sig, desto flere medarbejdere kan de ansætte – og desto større kan virksomhedernes velfærdsaftryk blive.

Derfor er det også så bekymrende, at virksomhederne i Østjylland er ved at løbe tør for det brændstof, som holder gang i væksten: Nemlig medarbejdere. Mere end hver femte forsøg på at finde den rigtige kandidat til en stilling ender forgæves. Det kan betyde, at virksomhederne må sige nej tak til kunder, der gerne vil placere en ordre.

På virksomhedernes vegne vil jeg opfordre såvel borgere som politikere til at huske på den gode cirkel, vi har i Danmark – hvor virksomhedernes vilkår og et godt velfærdssamfund er integrerede dele af det samme positive kredsløb. For kun hvis virksomhederne og deres medarbejdere får de bedst mulige rammer for at skabe lokale job og vækst, kan vi blive et endnu rigere samfund med råd til at investere i at skabe den fremtid, vi drømmer om.

Annonce
Anders Strange. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Midtby-parkering udløser debat i byrådssalen: Venstre vil ændre nye regler, før de reelt er indført

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce