Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Kære politikere - vi skal tjene pengene, før vi kan bruge dem

Annonce

Med kort tid til at vi danskere skal sætte vores kryds til folketingsvalget, må vi desværre konstatere, at virksomhedernes vilkår tilsyneladende ligger langt nede på prioriteringslisten hos såvel politikere som hos danskerne generelt. I hvert fald handler debatten i langt højere grad om at fordele pengene end om, hvordan vi tjener dem.

Men vi kan ikke have et stærkt samfund her i Østjylland uden stærke virksomheder, som skaber vækst og job. Og virksomhederne kan til gengæld heller ikke klare sig uden skoler, pasningstilbud og infrastruktur, som det offentlige leverer den anden vej. Det er den gode cirkel, vi har i Danmark, som er så vigtig for vores succes.

Danske virksomheder og deres medarbejdere bidrager med 550 mia. kr. til de offentlige pengekasser gennem skatter og afgifter – om året. Det viser en ny DI-undersøgelse af virksomhedernes ”velfærdsaftryk”. De penge kan vi som samfund – og som vælgere – prioritere til grønne initiativer, forskning, lavere skatter, infrastruktur, sundhed og mange andre ting, der kommer samfundet til gavn. Det giver dermed sig selv, at jo bedre virksomhederne klarer sig, desto flere medarbejdere kan de ansætte – og desto større kan virksomhedernes velfærdsaftryk blive.

Derfor er det også så bekymrende, at virksomhederne i Østjylland er ved at løbe tør for det brændstof, som holder gang i væksten: Nemlig medarbejdere. Mere end hver femte forsøg på at finde den rigtige kandidat til en stilling ender forgæves. Det kan betyde, at virksomhederne må sige nej tak til kunder, der gerne vil placere en ordre.

På virksomhedernes vegne vil jeg opfordre såvel borgere som politikere til at huske på den gode cirkel, vi har i Danmark – hvor virksomhedernes vilkår og et godt velfærdssamfund er integrerede dele af det samme positive kredsløb. For kun hvis virksomhederne og deres medarbejdere får de bedst mulige rammer for at skabe lokale job og vækst, kan vi blive et endnu rigere samfund med råd til at investere i at skabe den fremtid, vi drømmer om.

Anders Strange. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Johnny Mølby ny assistenttræner i AGF

Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Coronavirus

Live: Fødevarestyrelsen afviser at give millioner til corona-minkprojekt

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Annonce