Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Kære politikere - vi skal tjene pengene, før vi kan bruge dem

Med kort tid til at vi danskere skal sætte vores kryds til folketingsvalget, må vi desværre konstatere, at virksomhedernes vilkår tilsyneladende ligger langt nede på prioriteringslisten hos såvel politikere som hos danskerne generelt. I hvert fald handler debatten i langt højere grad om at fordele pengene end om, hvordan vi tjener dem.

Men vi kan ikke have et stærkt samfund her i Østjylland uden stærke virksomheder, som skaber vækst og job. Og virksomhederne kan til gengæld heller ikke klare sig uden skoler, pasningstilbud og infrastruktur, som det offentlige leverer den anden vej. Det er den gode cirkel, vi har i Danmark, som er så vigtig for vores succes.

Danske virksomheder og deres medarbejdere bidrager med 550 mia. kr. til de offentlige pengekasser gennem skatter og afgifter – om året. Det viser en ny DI-undersøgelse af virksomhedernes ”velfærdsaftryk”. De penge kan vi som samfund – og som vælgere – prioritere til grønne initiativer, forskning, lavere skatter, infrastruktur, sundhed og mange andre ting, der kommer samfundet til gavn. Det giver dermed sig selv, at jo bedre virksomhederne klarer sig, desto flere medarbejdere kan de ansætte – og desto større kan virksomhedernes velfærdsaftryk blive.

Derfor er det også så bekymrende, at virksomhederne i Østjylland er ved at løbe tør for det brændstof, som holder gang i væksten: Nemlig medarbejdere. Mere end hver femte forsøg på at finde den rigtige kandidat til en stilling ender forgæves. Det kan betyde, at virksomhederne må sige nej tak til kunder, der gerne vil placere en ordre.

På virksomhedernes vegne vil jeg opfordre såvel borgere som politikere til at huske på den gode cirkel, vi har i Danmark – hvor virksomhedernes vilkår og et godt velfærdssamfund er integrerede dele af det samme positive kredsløb. For kun hvis virksomhederne og deres medarbejdere får de bedst mulige rammer for at skabe lokale job og vækst, kan vi blive et endnu rigere samfund med råd til at investere i at skabe den fremtid, vi drømmer om.

Annonce
Anders Strange. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce