Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Kalder alle iværksættere - vi har brug for jer i den grønne omstilling

Annonce

Der er behov for, at alle aktivt bidrager til og tager ansvar for den grønne omstilling. Alle vores fælles kræfter skal i spil, for at Danmark som nation - og Aarhus som by - kommer i mål med vores reduktionsmål.

Aarhus har en målsætning om 100 procents CO2-reduktion inden 2030, og på landsplan har den grønneste regering til dato forpligtiget sig til at nå de 70 procent. Det er både ambitiøse og modige mål – særligt, når man endnu ikke kender hele vejen derhen.

Selvom der stadig findes klimafornægtere - og mindst ét politisk parti i Danmark, som ikke mener, at klimaudfordringerne er specielt alvorlige - så vurderer skribenterne, at størstedelen af befolkningen anerkender udfordringerne.

Det betyder også, at der hviler et stort ansvar på de politiske skuldre. Men det er samtidig bydende nødvendigt, at alle spiller med. Det gælder alt fra almindelige borgere til virksomheder.

Og for at blive ved virksomhederne, så har de et helt særligt potentiale i processen. Både fordi de kan tage en ordentlig luns ad gangen ved ændre produktionsvaner, men også fordi de skal være med til at opfinde løsninger, som bidrager til den grønne omstilling – for det er dem, der er eksperterne i den slags.

Derfor har iværksætterne også en vigtig funktion.

For når ingen af os for alvor kender løsningen på udfordringerne endnu, så er der jo nogle, der skal skubbe til rammerne og få de gode ideer – idéer, der måske sommetider synes urealistiske. Historien viser nemlig, at "the next big thing" ikke nødvendigvis ligger hos de allerede etablerede virksomheder. Meget taler for, at de, som i skrivende stund står i garagen og banker løs - eller sidder ved køkkenbordet og koder - kommer til at spille en hovedrolle i transformationen af vores samfund. Derfor er iværksætterne i virkeligheden i en potentiel hovedrolle, når det handler om at knække klimakoden, som har betydning for, om vi når de globale mål.

Vi lever i en af de yngste byer i Danmark med nogle af de stærkeste videregående uddannelsesinstitutioner. Og vi ved af erfaring, at der går et utal af kloge og kreative mennesker rundt i Aarhus med en iværksætter i maven.

Derfor har vi også en klar opfordring: Sæt jer hjem i garagen, og brug al passion, kreativitet og energi på at komme med nye bud på, hvordan vi kommer i mål – som by og som nation.

Vi har virkelig brug for jer! Vi lover til gengæld at lytte. Vores rolle er samtidig at arbejde på at skabe de meste optimale rammer for iværksætteri. Ansvaret er fælles – og vi har brug for hinanden.

Anders Winnerskjold, byrådsmedlem i Aarhus (S) og formand Bæredygtighedsudvalget, og Jesper Kjeldsen, bestyrelsesmedlem i Socialdemokratiet Viby J og iværksætter. Pressefotos
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Yemen - et enkelt valg

Debat

Zoo som p-plads

Aarhus For abonnenter

Analyse: Socialdemokraterne i Aarhus ved godt, at de er bagud på point

Annonce