x
Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Kapacitetsloft på gymnasierne er en ommer

Vi vil derfor appellere til, at regionsrådet kigger på sagen igen og lemper lofterne på de populære gymnasier.

De foreløbige tal for 1. prioritetsansøgninger til gymnasiet tyder på, at flere hundrede elever ikke kommer ind på drømmegymnasiet i Aarhus og omegn. De elever skal flyttes til Aarhus Gymnasium (Det gamle Langkær og det nye Aarhus Tech) eller Viby, der skal have otte klasser og dermed bliver et af Aarhus' største gymnasier.

Dette skyldes, at et flertal i regionsrådet desværre har indført voldsomme kapacitetsloft på de populære gymnasier. Nogle gymnasier reduceres med en klasse for andet år i træk.

Vi er i Dansk Folkeparti enig i, at elevsammensætningen i Aarhus er uholdbar, og derfor støtter vi gymnasiernes eget forslag om, at de kommende 1. g-klasser maks. får ti procent elever fra de udsatte boligområder. Dermed får vi en bedre elevsammensætning, men tager samtidig hensyn til elevernes ønsker til gymnasievalg.

Men hvorfor skal Viby være et af Aarhus' største gymnasier, når kun få har valgt det som 1. prioritet? Og hvorfor skal vi opretholde et gymnasietilbud på Aarhus Tech, når kun få elever har det som 1. prioritet?

Og hvorfor skal unge fra Skanderborg Kommune, der har valgt Skanderborg gymnasium som 1. prioritet, sendes til et gymnasium i Aarhus Kommune?

Det er tåbeligt og mangel på respekt overfor de unge ansøgere. Især når gymnasierne selv havde foreslået en model, der laver en god elevsammensætningen uden at lave de voldsomme kapacitetslofter på de populære gymnasier.

Vi vil derfor appellere til, at regionsrådet kigger på sagen igen og lemper lofterne på de populære gymnasier. Så er det muligt, at Viby Gymnasium ikke bliver et af de største gymnasier, og det er muligt, at gymnasietilbuddet på Aarhus Tech forsvinder. Men der vil maksimum være 10 procent elever fra udsatte områder i de kommende 1.g-klasser, og eleverne får lov at komme ind på deres drømmegymnasium og de unge i Skanderborg Kommune kan komme på kommunens eget gymnasium.

Steen Thomsen (DF), regionsrådsmedlem i Region Midtjylland. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce