Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Klimafond - fokus på de tiltag, som har en stor effekt

Klimaindsatsen er blevet en almindelig del af vores fremtidsplanlægning, og vi bør tænke langt ud over vores mål omkring en CO2-neutral Kommune i 2030.

Der er mange grønne veje frem til et bedre klima. Veje, som vi nu kan betræde i fællesskab med erhvervslivet og private organisationer ved hjælp af Aarhus Kommunes nye klimafond.

Klimaindsatsen er blevet en almindelig del af vores fremtidsplanlægning, og vi bør tænke langt ud over vores mål omkring en CO2-neutral Kommune i 2030, når vi afsætter 116 millioner kroner til at skabe fremtidens løsninger for vores borgere og dermed være forgængere for andre kommuner.

Vi er allerede langt fremme i regionen på clean tech og mener, at dette tiltag vil skabe muligheden for innovative løsninger i lokalområdet, som kan omsættes på verdensplan.

Vi skal have fokus på de tiltag, som har en stor effekt, for selvom vi udgør en meget lille del af det store klimaregnskab, i kommunen og i Danmark, så kan vi skabe rammerne for en større udvikling ved at samle ekspertise og økonomiske midler.

Der, hvor vi sparer meget energi, er, hvor vi slet ikke bruger energi. Lad os derfor være ambitiøse med dette nye fællesskab og finde på løsninger, som vil afsløre nye, ubetrådte veje til en mere klimavenlig hverdag og lede verden i samme retning.

Mette Skautrup (K), magistratsmedlem, byrådsmedlem i Aarhus. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce