Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Klimalov sikrer generationskontrakten til vores børn

Vi skal overlade en lige så god – hvis ikke bedre – klode til vores børn. Det er konservativt hjerteblod.

I sidste uge fik vi sat en konservativ underskrift på en historisk klimalov. Som konservativ erhvervsordfører er jeg glad for, at klimaløsninger og vækst går hånd i hånd i den nye lov. For ligesom at ren luft og klimaet er afgørende for vores fremtid, så er vækst og arbejdspladser også en forudsætning for vores børns fremtid og ikke mindst for den grønne omstilling.

Generationskontrakten har altid været vigtig for Det Konservative Folkeparti. Vi skal overlade en lige så god – hvis ikke bedre – klode til vores børn. Det er konservativt hjerteblod.

Den grønne omstilling handler ikke om, at vi skal lukke og slukke for hele for vores samfund og danske traditioner. Men vi skal forandre for at bevare. Naturen og miljøet har altid været topprioritet for vores parti. Vi skal udvikle vores samfund til at blive CO2-neutralt om 30 år, og vi skal arbejde os fornuftigt ud af klimakrisen.

Vi skal ikke stoppe med at spise dansk mad, eller lukke produktionen i Danmark, så vi mister vores jobs. Vi skal i stedet finde ud af, hvordan vi gør tingene smartere. Erhvervslivet er allerede gået foran, og de ser potentiale i den grønne omstilling og masser af jobs.

Det er også vigtigt, at vi ikke bare flytter CO2-udslippet til udlandet. Det nytter ikke noget, at Danmark er et grønt foregangsland, hvis den sorte energi reelt bare er flyttet til andre lande. Det har vi sørget for at få skrevet ind i den nye klimalov.

I Danmark er vi rigtig dygtige til at tænke innovativt og få det bedste ud af de teknologiske muligheder. Derfor er vores virksomheder også klar til at udvikle de løsninger, der gør, at vi kan få en grønnere hverdag uden at skulle opgive flæskestegen til jul og sommerferien til de varme lande.

Og vi skal have handling nu – for vores børns skyld og de kommende generationer. Andet kan vi ikke være bekendt. Derfor er jeg glad og stolt over, at vi har kunnet samle et bredt politiske flertal om den nye klimalov.

Annonce
Mona Juul (K), medlem af Folketinget, Aarhus. Foto: Steen Brogaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce