Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Klimalov sikrer generationskontrakten til vores børn

Vi skal overlade en lige så god – hvis ikke bedre – klode til vores børn. Det er konservativt hjerteblod.

Annonce

I sidste uge fik vi sat en konservativ underskrift på en historisk klimalov. Som konservativ erhvervsordfører er jeg glad for, at klimaløsninger og vækst går hånd i hånd i den nye lov. For ligesom at ren luft og klimaet er afgørende for vores fremtid, så er vækst og arbejdspladser også en forudsætning for vores børns fremtid og ikke mindst for den grønne omstilling.

Generationskontrakten har altid været vigtig for Det Konservative Folkeparti. Vi skal overlade en lige så god – hvis ikke bedre – klode til vores børn. Det er konservativt hjerteblod.

Den grønne omstilling handler ikke om, at vi skal lukke og slukke for hele for vores samfund og danske traditioner. Men vi skal forandre for at bevare. Naturen og miljøet har altid været topprioritet for vores parti. Vi skal udvikle vores samfund til at blive CO2-neutralt om 30 år, og vi skal arbejde os fornuftigt ud af klimakrisen.

Vi skal ikke stoppe med at spise dansk mad, eller lukke produktionen i Danmark, så vi mister vores jobs. Vi skal i stedet finde ud af, hvordan vi gør tingene smartere. Erhvervslivet er allerede gået foran, og de ser potentiale i den grønne omstilling og masser af jobs.

Det er også vigtigt, at vi ikke bare flytter CO2-udslippet til udlandet. Det nytter ikke noget, at Danmark er et grønt foregangsland, hvis den sorte energi reelt bare er flyttet til andre lande. Det har vi sørget for at få skrevet ind i den nye klimalov.

I Danmark er vi rigtig dygtige til at tænke innovativt og få det bedste ud af de teknologiske muligheder. Derfor er vores virksomheder også klar til at udvikle de løsninger, der gør, at vi kan få en grønnere hverdag uden at skulle opgive flæskestegen til jul og sommerferien til de varme lande.

Og vi skal have handling nu – for vores børns skyld og de kommende generationer. Andet kan vi ikke være bekendt. Derfor er jeg glad og stolt over, at vi har kunnet samle et bredt politiske flertal om den nye klimalov.

Mona Juul (K), medlem af Folketinget, Aarhus. Foto: Steen Brogaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

30-årig dømt for at sætte ild til overbos lejlighed: - Et rent held at ingen kom til skade

Annonce