Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Klumpen af biler/lastbiler i morgentrafikken kan afhjælpes for få midler

Nu er sommerferien forbi, og morgentrafikken på Randersvej ind mod Aarhus (fra motorvejen af) er nu igen én stor klump biler/lastbiler. Men det kan afhjælpes for få midler.

Meget af årsagen til "opklumpningen" af biler skyldes, at svingbanen (til højre) ind mod Brendstrupgårdsvej ikke kan rumme alle de biler, som skal til højre. Disse biler blokerer så den højre vejbane og skaber trafikprop helt ud til motorvejen (på en slem dag).

Aarhus Kommune kunne afhjælpe meget af morgentrafikken, hvis man gjorde denne svingbane mindst dobbelt så lang, eller gerne forlængede den hen til busstoppestedet på Randersvej.

Der er plads til det. For der er i forvejen blot græs på det stykke, så Aarhus Kommune kunne nemt og billigt forlænge svingbanen og løsne meget op for trafikpropper på vejen.

Det samme er gjort på E45-motorvejen, hvis man kommer fra syd og skal af ved Aarhus/Grenaa/Skejby-afkørslen. Her er svingbanen til højre blevet forlænget. Det er slet ikke så dumt...

Annonce
bilkø aarhus århus trafik biler kø nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Endnu en mor tiltalt i sag om sex-overgreb: Datter blev bedøvet og udsat for groft seksuelt misbrug

Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];